Цими днями у Бахмуті пішов із життя проукраїнський активіст Артем Мірошниченко. Сталося це після того, коли його побив 16-річний хлопець, який випробував на ньому нові прийоми. Про це стало відомо від брата померлого, пише BBC

Зауважило, що чоловік був відомий як волонтер у Бахмуті, який з 2014 року допомагав українським військовим та проводив проукраїнські акції. Був активним учасником об'єднання "Бахмут український".

Як відзначається, нападником був 16-річний непрофесійний "боєць ММА", який побив чоловіка та намагався пограбував його. Зауважимо, що в цей час за побиттям спостерігав 17-річний товариш зловмисника.

Артем Мірошниченко, фото - FB
Артем Мірошниченко, фото - FB

"Хлопець-нападник був напідпитку та вирішив випробувати відомі йому прийоми. Вони хотіли також пограбувати чоловіка, але не змогли забрати сумку, залишили непритомного активіста і пішли додому", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

За словами керівник місцевої поліції Ярослав Меженний, що побиття на активіста сталося "без причини". Однак, брат чоловіка в це не вірить, та стверджу, що сталося це через те, що Мірошниченко носив державну символіку та розмовляв українською.

"Те, що поліція каже, що це була випадковість - не в тому місці, не в той час, - я в таке не дуже вірю. Все це було все-таки зроблено через проукраїнську позицію", - розповів брат.

Після злочину, потерпілий впав у кому, а через кілька днів пішов із життя.

Нагадаємо, відомого волонтера спіткало нещастя на Донбасі.

Як повідомляв Знай. ua, у Харкові відкрили пам'ятник студентам-героям, загиблим на Донбасі.

Також Знай. ua писав, що в ЮНІСЕФ показали всьому світу, як ризикують наші малюки на Донбасі.