Народні депутати України прийняли законопроєкт "Про запобігання та протидію домашньому насильству". Відомо, що "за" проголосували 237 нардепів. Новий закон передбачає запровадження комплексного підходу у боротьбі з домашнім насильством.

В першу чергу виконання пунктів закону стосується міністерств соціальної політики, охорони здоров'я, освіти, МВС та судів. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Домашнє насильство, РС
Домашнє насильство, РС

"Більше 3 мільйонів українських дітей щороку спостерігають за актами насильства в сім'ї або є їх вимушеними учасниками. В результаті таких дій, діти скривджених матерів у 6 разів частіше намагаються накласти на себе руки. А близько 50% схильні до зловживань наркотиками та алкоголем. Практично 100% жінок, яких піддавали насильству, народили хворих дітей - переважно з неврозами, заїканням, енурезом, церебральним паралічем, з порушенням психіки.", - пояснила ситуацію колишній народний депутат України Ірина Луценко.

Правоохоронці, фото Патрульна поліція
Правоохоронці, фото Патрульна поліція

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Головні терміни:

В поняття "домашнє насильство" підпадають всі акти фізичного, сексуального, психологічного чи економічного насильства, здійснені між колишнім або нинішнім чоловіками або людьми, які живуть разом або проживали.

Економічне насильство включає умисне позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна, грошових коштів і документів або можливості користуватися ними, залишення без нагляду чи піклування, перешкоджання в отриманні необхідних послуг з лікування або реабілітації, заборона працювати, вчитися, примушування до праці і тому подібне.

Психологічне насильство - це словесні образи, погрози, переслідування, залякування, та інші дії, які обмежують свободу людини, побоювання людини за свою безпеку і безпеку інших, пошкодили психічне здоров'я або призвели до емоційної невпевненості, нездатність захистити себе.

Сексуальне насильство - це будь-які секс-дії, вчинені щодо повнолітньої людини або дитини без її згоди, примус до секс-актів з третьою особою та інші правопорушення щодо статевої свободи.

Як тепер контролюватимуть ситуацію органи влади:

Національна поліція отримала право контролювати поведінку кривдника, щоб не допустити повторного насильства, правоохоронці також можуть стежити, щоб порушник дотримувався накладених на нього тимчасових обмежень і виконував певні обов'язки. Законопроєкт передбачає створення Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства, створення програм для потерпілих та їхніх кривдників.

Нагадаємо, займався "любов'ю" в парку: у Росії чоловік 8 років ґвалтував власного пса.

Як повідомляв Знай.uа пацієнтів інтернату під Дніпром ґвалтували, били.

Знай.uа писав, екснаречена Кличка повернулася до бойфренду-тирана.