Вже незабаром власників автомобілів чекає приємний сюрприз. Відтак, в Україні з'явиться електронне посвідчення водія, яке буде можливість оформити не тільки самостійно, а й безкоштовно.

Як відзначається, електронні права – це копія звичайного посвідчення, щоправда, в цифровому варіанті. Тобто, документи зберігатимуться в спеціальному додатку на смартфоні, за допомогою якого правоохоронці і зможуть перевірити їх достовірність.

Так, аби оформити електронні водійські права потрібно буде тільки завантажити на телефон мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг "Дія" та пройти електронну ідентифікацію.

Електронні водійські права, фото: ua.news
Електронні водійські права, фото: ua.news

Однак, зробити це зможуть не всі, а лише власники водійського посвідчення нового зразка, а точніше пластикових. Щодо посвідчення і техпаспорта радянського зразка, то їх перевести в електронний варіант буде неможливо.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Підкреслюється, що наразі таке нововведення тестується, а самий запуск планується в перших числах грудня. Щоправда, реліз відбудеться трохи пізніше.

Нагадаємо, в середині грудня в мобільному додатку "Дія" з'являться перші послуги – цифрові водійські права і техпаспорт автомобіля.

Як повідомляв портал Знай.uа, водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел.

Також портал Знай.uа писав, як домовитися з таксистом, якщо в машині немає автокрісла.