Цими днями в Україні стало чергове подорожчання овочів. Відтак, черга дійшла до томатів, ціна на які значно зростала у порівняні з минулим тижнем, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Як відзначається, подорожчання зумовлено тим, що ринок України покинув неякісний томат, а на заміну йому прийшла імпортна продукція, яка завозилася з Туреччини. Окрім цього, збільшення цін сталося і через те, що вітчизняні комбінати завершили сезон реалізації тепличного томату.

Томати, фото - Економіка
Томати, фото - Економіка

Відтак, на ринку томати продаються за ціною 30-36 грн / кг ($ 1,26-1,51 / кг). І слід зауважити, що в середньому це на 13% дорожче, ніж у минулому тижні. Щоправда, незважаючи на подорожчання, закордонні томати в Україні коштують на 11% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що в Україну не пропустили партію помідор з Туреччини. Про це інформує сайт ГУ Держпродспоживслужби в Київській області. Виявляється, продукти були заражені і небезпечні для споживання. Так, 0,75 тонни іноземних помідорів було виявлено південноамериканську томатну міль.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі в супермаркетах продають зелену курку.