Цими днями стало відомо, скільки українці витрачають грошей на харчування, проживання та власне здоров'я. І слід зауважити, що цифри вражають. Відповідна інформація з'явилася на сайті Державної служби статистики.

Як відзначається, серед найбільших витрат українців виділяють саме на продукти харчування та безалкогольні напої - 46,2% від загальних витрат пересічного мешканця країни. Далі у Держстаті виділяють витрати на "житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива" - 17,2%. Третім у списку "розходів українців" становить оплата за житло та комунальні послуги - 15,8%. Зауважимо, що 1,6% покриваються субсидіями. Далі в спису витрати українців йде одяг та взуття - 4,9%, транспорт - 4,2%, охорону здоров'я - 4,1%.

українські пенсіонери
українські пенсіонери

Окрім цього, у Державній службі статистики надали інформацію стосовно того, скільки витрачає пересічний житель Європейського союзу:

  • продукти харчування і безалкогольні напої - 12,1%
  • житло, вода, електрика, газ та інших види палива - 24,0%
  • транспорту - 13,2%.

Нагадаємо, що в Україну не пропустили партію помідор з Туреччини. Про це інформує сайт ГУ Держпродспоживслужби в Київській області. Виявляється, продукти були заражені і небезпечні для споживання. Так, 0,75 тонни іноземних помідорів було виявлено південноамериканську томатну міль.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі в супермаркетах продають зелену курку.