Мрія будь-якого офісного працівника - почати жити за своїми правилами десь на березі теплого моря і займатися роботою віддалено. Інтернет дав можливість мільйонам людей використовувати простори мережі для створення бізнесу і роботи виключно онлайн. Сьогодні поговоримо про заробіток в інтернеті, способи отримання доходу від діяльності в мережі і про небезпеки, які чекають фрілансерів.

Заробляємо в інтернеті

Можна назвати близько сотні професій, які дозволяють отримувати гроші, працюючи виключно в інтернеті. Ми поговоримо про ті, які не вимагають вкладень, довгого навчання і залишаться актуальними найближчі роки. Незважаючи на те, що ці професії можуть бути віддаленими, вам все одно треба постійно вдосконалювати свої навички, працювати з новою інформацією і проходити навчання. Працюючи в офісі, ваше начальство буде зацікавлене відправляти вас на курси і тренінги, якщо ж ви працюєте на фрілансі, вам доведеться оплачувати навчання самостійно.

SMM-спеціаліст

Заробіток в інтернеті https://bitly.su/G6KxtnA
Заробіток в інтернеті https://bitly.su/G6KxtnA
Заробіток в інтернеті

Якби не SMM (Social Media Marketing або маркетинг в соціальних мережах), то продажі в інтернеті були б на примітивному рівні. Розвиток соціальних мереж прямо пропорційно розвитку маркетингу на їх теренах. СММ менеджер працює зі сторінками блогерів, магазинів, брендів, соціальних проектів, компаній і тд. Мета СММщика - знайти правильну аудиторію і зацікавити її контентом. Одні компанії беруть штатного фахівця, а інші користуються послугами фрілансерів або СММщиков на аутсорсе. Різниця роботи СММщика “на ставкою” і СММщика на аутсорсе, в кількості проектів, в яких він може бути задіяний.

СММ менеджер створює плани публікацій, дає завдання контентщикам, пише ТЗ для дзайнеров, працює з рекламою в соціальних мережах. Основне завдання СММщика - залучити і зацікавити як можна більше людей на сторінці для підвищення продажів або для збільшення зацікавленості до бренду/особистості/ідеї/проблеми.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

SMM фахівець може працювати віддалено, отримувати зарплату від 400 дол. Навчатися в інституті для цього не обов'язково. Зараз можна розібратися в цій професії, пройшовши курси онлайн, велика частина навчання полягає в постійній практиці та роботи над помилками. Для СММщика важливо постійно бути в курсі змін в алгоритмі роботи соціальних мереж, нововведення Facebook і Instagram і слідкувати за трендами в інтернеті.

Небезпека фріланса в даному випадку полягає в тому, що хороший заробіток будуть давати кілька проектів, а це досить велике навантаження. Замість лежання на шезлонгу, вам доведеться щодня контролювати запуск акцій, оплати підрядчикам, коректність написання постів, чітке виконання ТЗ та інші нюанси. Іноді, робота СММщика схожа на перегони з перешкодами, де немає часу на відпустку і відпочинок - треба бути включеним в роботу цілодобово без перерв, щоб не втратити клієнтів і не знизити показники.

Контент-менеджер

Заробіток в інтернеті https://bitly.su/jG4FAZh6
Заробіток в інтернеті https://bitly.su/jG4FAZh6
Заробіток в інтернеті

Творчі люди, які люблять писати на різну тематику, вибирають роботу контент-менеджера. На різних підприємствах цю посаду сприймають по-різному, дивлячись які цілі переслідує компанія. Контентщик працює, зазвичай, з ефективними текстами. Він отримує завдання у вигляді ТЗ, з ключовими словами, темою і деталями тексту, який буде опублікований на сайті або в соціальних мережах. Тексти можуть відрізнятися не лише тематикою, а й за розміром, особливостям повторень слів і з різними показниками по унікальності.

Все, що створює контент-менеджер повинен виконувати дві функції: давати об'ємну і зрозумілу інформацію людям (клієнтам, відвідувачам сайту) і підвищувати рейтинг сайту на просторах мережі. Тому, контентщик, який може написати цікаво і грамотно текст на будь-яку тематику, зберігши унікальність і думка - на вагу золота.

Зараз контент-менеджер може виконувати функції посередника: віддавати завдання копірайтерам, а потім тільки виправляти тексти, вичитуючи їх.

Багато компаній замовляють контент-менеджера на аутсорс для поновлення або наповнення сайту. Алгоритми пошукових систем вимагають читабельного опису товарів, без “води” і переповненого тексту ключовими словами.

Контент-менеджер може працювати відрядно, отримуючи за кожен текст певну суму або отримувати ставку за обумовлений обсяг робіт в місяць. Таким чином, можна поєднувати роботу контент-менеджером з іншою професією або повністю перейти на бік творчих професій. Стартова ціна за 1000 знаків без пробілів в Україні - 10 грн. Більш досвідчені працівники отримують по 300-500 грн за текс. У місяць можна заробляти від 200 дол. Навчитися можна пройшовши онлайн курси, семінари і обов'язково - постійно тренуючись. Особливо корисно починати працювати з коректором, який відразу вказує на помилки. Кожен контент-менеджер повинен постійно читати, дізнаватися нову лексику, знайомитися з новими правилами і досконало знати граматику тієї мови, на якому пише.

Головна небезпека роботи контент-менеджером на фрілансі - це довгі пошуки клієнтів і відрядна робота, яка не терпить хвороб та відпусток. Як тільки ви йдете у відпустку, ваша зарплата зменшується.

Веб-дизайнер

Заробіток в інтернеті https://www.youtube.com/watch?v=oHlCAyvmHSg
Заробіток в інтернеті https://www.youtube.com/watch?v=oHlCAyvmHSg
Заробіток в інтернеті

Ще одна творча і цікава професія, яка дозволяє заробляти в інтернеті - дизайнер. Ті, хто знайомий з програмами з веб-дизайну і можуть створювати унікальні картинки для сайтів - завжди будуть затребувані. Дизайн сайтів і програм повинен бути оригінальний, щоб відвідувачів або користувачів залучав зовнішній вигляд сторінок. Ця професія буде цікава тим, хто мріяв піти у вільне плавання і вміє працювати з візуальним контентом.

Дизайнери веб-сторінок отримують чітке технічне завдання та створюють не тільки колірну гамму сторінки, але і прорисовують кнопки, придумують шрифт, відпрацьовують логотип, формують розташування всіх компонентів сторінки. Від дизайнерської ідеї залежить візуальна привабливість сайту.

Щоб навчитися професії можна пройти курси, які коштують досить дорого, але в підсумку кожен сайт може приносити у підсумку від 500 до 2000 дол за всю роботу. Небезпеки, які чекають дизайнера у його роботі: непорозуміння з замовником, особливості домовленостей про оплату і постійний пошук клієнтів. Перший час доведеться набивати базу клієнтів, щоб отримувати гідну зарплату. Щоб завжди бути в темі, треба цікавитися трендами і розвиватися в цій сфері, наздоганяючи конкурентів і завжди роблячи краще, ніж інші.

Фотограф для стічних сайтів

Заробіток в інтернеті https://donum.kiev.ua/master-klass-po-obrabotke-fotografii
Заробіток в інтернеті https://donum.kiev.ua/master-klass-po-obrabotke-fotografii
Заробіток в інтернеті

Фотограф - це круто. І звучить досить просто. Але особливість стічних фотографів - це різноплановість і генерування цікавих ідей. Стоки - це сайти, де фотографи продають свої фотографії та відео для реклами, статей та публікацій в інтернеті. Приклад таких сайтів - Шатерсток. Фотографії, які завантажують стокові фотографи на такі сайти повинні відповідати вимогам і обов'язково бути достатньо якісними для друку. Зазвичай, починають роботу на стоках люди, що захоплюються фотографією, а потім повністю переходять на цей вид заробітку. Щоб почати потрібен тільки фотоапарат і комп'ютер. Щоб почати заробляти треба завантажити тисячі знімків на сайти. Щоб почати заробляти добре, треба завантажити тисячі унікальних, крутих кадрів в інтернет, написати до них опис і підібрати ключові слова, за якими ці знімки знайдуть.

Здається, що робота фотографа позбавлена труднощів, але є нюанси, які не дають стати хорошим стоковим фотографом. Для початку, треба бачити картинку, мати уявлення про перспективу, композиції, вміти працювати з програмами для редагування фотографій і працювати досить швидко.

Кожен стоковий фотограф повинен вкластися в техніку, бажано, пройти онлайн або офлайн курси з основ фотографії, постійно вести календар стокера з святами (для актуальною завантаження знімків), бути творчою людиною з розвиненою фантазією вміти спілкуватися з моделями і постійно розвивати свої вміння.

Фотограф в мережі може заробляти від 10 до 2000 дол в місяць. Початківці стокери-а можуть чекати “прориву” кілька років. тут головна мета - не втратити інтерес і не кинути завантажувати знімки на стокові сайти.

Віртуальний помічник

Заробіток в інтернеті https://bitly.su/nZ5l
Заробіток в інтернеті https://bitly.su/nZ5l
Заробіток в інтернеті

Якщо ви вмієте організовувати роботу навколо себе, знаєте, як делегувати обов'язки і можете вирішити будь-яку проблему, перебуваючи на іншому кінці планети, то ваш ідеальний варіант - віртуальний помічник. Багатьом зайнятим людям необхідний особистий секретар, який віддалено зможе вирішувати питання, на які просто не вистачає часу. Плюс такої роботи - завжди щось новеньке. Для роботи особистим асистентом треба бути терплячим і винахідливим. Якщо ви можете дістати номер телефону найкращої няні в Канаді, перебуваючи в Таїланді або організувати весілля за три дні, то можна подавати резюме на віртуального помічника.

Особливість цієї роботи - зв'язок 24/7. Ви не можете відмовити вашому шефу на прохання купити квитки в три години ночі. Саме за вашу оперативність і відданість справі ви і отримуєте гроші. До речі, можна отримувати за цю роботу від 100 до 1500 дол в місяць. Також можна поєднувати цю роботу з домашнім господарством або іншою діяльністю.

Тестувальник сайтів

Заробіток в інтернеті https://bitly.su/0RAe
Заробіток в інтернеті https://bitly.su/0RAe
Заробіток в інтернеті

Будь-яка компанія, що створює сайти та програми потребує тестувальників. Цією роботою можна займатися віддалено. У ваші обов'язки входить виписувати всі помилки, які ви помічаєте, дуже уважно ознайомлюватися з кожною деталлю, помічати будь-яку недоробку програмістів і дизайнерів.

Тестуючи сайти і програми можна отримувати від 300 до 2000 дол на місяць, але робота буде займати досить багато часу. Щоб навчитися, можна пройти курси, які будуть вигідним вкладенням. Можете вважати, що ваша критика допомагає вдосконалюватися. Можна працювати на аутсорс у компаній, що створюють сайти, тестувати на спеціальних ресурсах і працювати віддалено з фірмами, які надають послуги тестувальників. В останньому випадку вам не доведеться шукати клієнтів, фірма буде надавати вам сама, але брати великий відсоток за вашу роботу.