Зараз важко собі уявити ресурс, який не вимагає для реєстрації Email, номер телефону або обліковий запис у соціальних мережах. Сьогодні ми дізнаємося, що таке Email, як він з'явився і чому саме він став ключем до всіх облікових записів в інтернеті.

Що таке Email

Email - це скорочене слово від electronic mail. Електронна пошта - це спосіб передачі інформації за допомогою електронних девайсів. Завдяки емейлу люди можуть обмінюватися повідомленнями, зашифрованими в електронному вигляді. Для передачі даних потрібен доступ до інтернету. Електронна пошта дає можливість обмінюватися текстовими повідомленнями, фотографіями, музикою, аудіофайлами і відеоматеріалами.

Особливість пошти полягає в тому, що одержувач може прочитати лист в будь-який зручний час, коли перевірить свою електронну скриньку. Лист без його відома не зникне і буде чекати одержувача, поки той його не прочитає. це дозволяє відправляти листи, навіть якщо одержувач не використовує пошту в даний момент часу.

Об'єднує всі поштові скриньки символ @ - “собака” та “ет”. Складається поштова адреса з двох частин розділених @. Перша частина - це ім'я, а друга частина - ім'я домену. Не може бути двох однакових імен у одного домену, а ось однакові імена у різних доменів можливі. Замість звичного адреси на конверті, який складається із вулиця-будинок-квартира-місто-країна-індекс, ми пишемо назву домену, а замість імені одержувача - його нік на цьому домені. Для імені використовуються виключно латинські літери та цифри.

Ще до появи звичних адрес сайтів з початком на WWW, комп'ютери могли передавати між собою повідомлення. Там була приблизно така ж система, теж вводилося ім'я і назву комп'ютера.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Електронна пошта https://wlin.ru/article/kak_zaregistrirovat_email
Електронна пошта https://wlin.ru/article/kak_zaregistrirovat_email
Електронна пошта

Принцип роботи

Працює електронна пошта (SMTP - це комунікаційний протокол для пересилки електронної пошти. Особливість полягає в тому, що автор пише лист, відправляє його і система форматує написане для протоколу електронної пошти - кодує за особливим принципом. Лист потрапляє на місцевий сервер інтернет - провайдера або на сервер електронної пошти. Звідти пересилається на сервер електронної пошти одержувача, а звідти лист доходить кінцевому користувачеві. Ця процедура займає всього кілька секунд, але шлях листа може бути досить довгим, перетинати кордони і тисячі кілометрів.

Інтернет-простір дає можливість спілкуватися без обмежень по мейлу, з проміжком між натисканням “відправити” і “читати” у кілька секунд. У листі можуть пересилатися файли, документи, фото та інші матеріали, які не втрачають якості і потрапляють одержувачу в первозданному вигляді, як їх складав відправник. В електронних листах немає спотворення або зменшення матеріалів.

Використання

Якщо ви думаєте, що електронна пошта - це відгомін минулого, то помиляєтеся. Эмейл потрібен не тільки для збору спаму або для реєстрації вашого аккаунта в соціальних мережах. З допомогою електронної пошти ви можете створювати акаунти для хмарних сховищ і використовувати эмейл для роботи.

Головна перевага електронного листування в тому, що ви можете відповісти на лист не відразу після прочитання, не нервуючи цим вашого співрозмовника. Суть в тому, що сучасні месенджери показують вашому співрозмовнику відразу звіт про прочитання і етикет листування в них передбачає миттєвий відповідь. Електронна пошта може приховувати звіт про прочитання і дозволяє відстрочити відповідь. Це досить зручно, якщо вам треба підготуватися до відповіді, збирати дані або подумати над формулюванням відповіді.

Email сервіси

Серед найпопулярніших эмейл сервісів варто відзначити:

Google - найбільший пошукової сервіс дозволяє реєструвати пошту на своєму сервері. Користувачам gmail відкривається ряд можливостей, з яких: хмарний диск для зберігання інформації, ведення календаря, вхід в карти і можливість збереження улюблених місць, перегляд та написання відгуків про місця, які ви відвідували.

Outlook - цей сервіс дозволяє користуватися поштою, пов'язуючи її з іншими серверами. Ви можете підключити пошту, використовуючи дані про вашому хостингу. Outlook найчастіше використовують для корпоративних електронних адрес.

iCloud Mail - сервіс електронної пошти для користувачів техніки Apple. Сервіс дає доступ до хмарному сховища, прив'язується до вашого аккаунту для яблучних гаджетів.

Yahoo! - поширений сервіс для зберігання та отримання листів, в ньому існує зручна фільтрація для спаму і важливих листів, користувачам надається безкоштовний необмежений доступ до сховища віртуальних файлів.

На території України заборонені російські сервіси, такі, як Рамблер і Яндекс.

Електронна пошта https://www.open-vision.ru/solutions/information-security/email-protection/
Електронна пошта https://www.open-vision.ru/solutions/information-security/email-protection/
Електронна пошта

Реєстрація і створення електронної пошти

Щоб стати користувачем електронної пошти, треба зайти на один з сервісів, що надають такі послуги. Ми візьмемо в приклад Google, як самий популярний.

При створенні пошти вам запропонують ввести особисті дані: ім'я, прізвище, дату народження та місце проживання. Використовуючи ці дані, програма сама запропонує варіанти електронного імені. Але ви самі можете ввести свій нік або використовувати ваш псевдонім.

Зараз електронні пошти вимагають підтвердження на мобільному телефоні, прийміть повідомлення з підтвердженням реєстрації та придумайте пароль для вашого облікового запису. Щоб увійти на свою електронну пошту вам треба буде ввести на вибраному сервері ваше ім'я електронної пошти та пароль.

Як захистити пошту

Щоб захистити пошту від злому, треба придумати пароль, що складається з букв, цифр і символів. Пароль не повинен повторювати ім'я електронної пошти або назва сервера.

В ідеалі, пароль повинен складатися з незв'язаних між собою символів, повинен бути набором значень. Це захистить ящик від злому.

Кіберзахист, зазвичай, налаштована на охорону великих сервісів. Так, Гугл намагається оповіщати вас про вході на пошту з нового гаджета і якщо це не ваш адресу, ви можете заблокувати спробу пройти ідентифікацію. Вам на мобільний телефон і пошту надішлють сповіщення про новий вході в систему.

не Можна передавати свій пароль третім особам і реєструватися на сумнівних сайтах.

Краще підключити на комп'ютері антивірусну програму, яка буде перевіряти не тільки сам комп'ютер, але і інтернет підключення.

Для чого потрібен Email

Email потрібний для роботи з багатьма сервісами у всесвітній павутині, деякі з них:

  • реєстрація в соціальних мережах;

  • робоча і особисте листування;

  • ящик для прийому рекламних листів;

  • для реєстрації в блогах або спеціалізованих сайтах;

  • для отримання оперативної інформації від державних служб;

  • для отримання квитанцій та звітів про оплату;

  • для зберігання важливої листування;

  • для відправлення листів за кордон в різні організації;

  • для ідентифікації вас у банках та інших фінансових установах;