У православному календарі це день вшанування пам'яті мученика Парамона Віфінського. Інші назви свята: «Парамон», «Парамонів день», «Зорник». За юліанським календарем Парамонів день припадав на кінець листопада і по ньому ворожили про погоду у грудні.

За традиціями наші предки з самого ранку прибирали сніг з дахів мітлами чи віниками. А ось лопату не використовували, щоб дах не обзавівся дірками. Якщо у вас на даху сніг, теж можете зайнятися цією справою, однак зараз погода занадто тепла для таких заметів.

Було повір'я, що зима приходить сьогодні до людей і вбирається у ведмежу шкуру. Вона ходить по вулицях, стукає у вікна і в димоходи, топчеться по дахах, будить лінивих господинь. Але от як раз лінуватися в цей день не можна, приготуйте з самого ранку гарячий сніданок і нагодуйте ним сім'ю. Це дасть достатньо сил на весь день.

Народні прикмети на 12 грудня

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чоловікам теж не варто довго валятися, тому що якщо Зима загляне до вас у вікно, а ви спите, то може наслати на вас застуду, гарячку або просто заморозити всіх. Так що краще займіться хоч якоюсь справою, якщо немає роботи. У будинку завжди є щось, чому потрібна чоловіча рука.

А якщо у вас є кури, то слід їх нагодувати у цей день гречкою з правого рукава. Тоді вони будуть добре нестися і виростуть здоровими. Перед цим треба три рази прочитати «Отче наш», курник переступити лівою ногою і перехрестити курей. Важливо, щоб це була саме жінка, і щоб її настрій був хорошим. А то такий ритуал не вийде.

Курка, фото: Российская газета
Курка, фото: Российская газета

Щоб лазня стояла довго, а в родині всі були здоровими, то потрібно в західну стінку лазні в її нижню колоду вбити цвях. Правші повинні робити це лівою рукою, а лівші – правою. За будівлі і будинок селяни дуже переживали, щоб їх не затопило, щоб не руйнувалися від часу, тому що таке господарство передавалося часто з покоління в покоління.

І останнє, що варто зробити в цей день. Постарайтеся взяти в борг щось у сусідів. Краще, щоб це була їжа. Тоді весь рік буде вдалим, а в родині ніхто не буде голодувати .


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.