Міжнародний день нейтралітету

Цю пам'ятну дату Генасамблея ООН встановила в 2017 році. Перед нею розглядали Ашхабадський підсумковий документ, який завершував Міжнародну конференцію в 2015 році. Вона була присвячена політиці нейтралітету. Ініціатива виходила від Туркменістану, він з 1995 року є нейтральною державою, а в 2015 році його нейтралітету було 20 років.

Генасамблея зазначила зв'язок між нейтралітетом і інструментами превентивної дипломатії. Тобто з попередженням конфліктів і збройних протистоянь місіями посередників, переговорами, щоб мирно вирішувати і припиняти вже існуючі конфлікти. Ця дата спрямована на те, щоб підвищити рівень обізнаності про такій політиці та її ролі в побудові мирних відносин між державами.

Мир, фото: Ruspekh.ru
Мир, фото: Ruspekh.ru

Міжнародний день загального охоплення послугами охорони здоров'я

На засіданнях Генеральної Асамблеї ООН не раз обговорювалися питання підвищення уваги до здоров'я населення Землі. У 2012 році Асамблея прийняла резолюцію, яку надіслала всім державам-членам ООН. Вона стала закликом посилити заходи, щоб по всьому світу можна було користуватися якісними медичними послугами на всіх етапах: від діагностики і профілактики до доступності передових методів лікування для всього населення, незалежно від соціального статусу і становища.

ЛІкар, фото: UA.News
Лікар, фото: UA.News

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

День Сухопутних військ України

Це свято в нашій країні відзначають щороку 12 грудня, а встановив його Президент Указом в 1997 році. Самі сухопутні війська ЗСУ були сформовані в 1996 році відповідно до статті 4 «Про Збройні Сили України». В Україні це найбільш численні війська, які забезпечують обороноздатність держави. За чисельністю вони складають майже половину всіх ВСУ. До їх складу входять механізовані і танкові війська, артилерія і ракетні війська, армійська авіація, війська протиповітряної оборони та аеромобільні війська. Тому кожен, хто має до них відношення, відзначає своє професійне свято.

День Сухопутних військ України, фото: dnepr.info
День Сухопутних військ України, фото: dnepr.info

Православні свята:

  • Мученика Парамона і з ним 370 мучеників.
  • Різдвяний піст.

Парамон Зимовказник

В цей день відзначається пам'ять святого Парамона, який разом з іншими 370 мучениками постраждав за віру в 250 році. Наші предки назвали Парамона Зимовказником, тому що з цього дня передбачали погоду на весь залишок грудня. Якщо мете заметіль, то така погода буде до самого Дня святого Миколая. А багряна зоря обіцяє сильні вітри. Сніг з дахів обов'язково очищали віниками і мітлами, а не лопатами, щоб не зіпсувати дах. До віників на Русі завжди ставилися з повагою, вважалося що у них є особливі властивості. Заборонено мести різними віниками в одному будинку, так як тоді багатство розійдеться по кутах.

Народні прикмети на 12 грудня

Іменини в цей день

Данило, Денис, Іван, Микола, Парамон, Сергій, Федір


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.