На днях правоохоронці "врятували" військового, якого намагалися завербувати на службу працівники російської ФСБ. Відповідна інформація з'явилася на сайті прес-служби СБУ.

Як відзначається, один із військових, який захищає окуповані території на Донбасі, періодично відвідував своїх близьких родичів на території РФ. Відтак, під час чергового перетину кордону, чоловік запримітили працівники ФСБ, які змусили його надати письмову згоду на негласне співробітництво. Зробили вони це за допомогою психологічного тиску та залякуваннями стосовно рідних.

Військовий, фото - blackseatv
Військовий, фото - blackseatv

"За задумом "кураторів" чоловік повинен був збирати і передавати відомості про кількість особового складу, озброєння і військової техніки українських підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Щоправда, це у них не вийшло, військовий звернувся в СБУ і розповів про всі обставини вербування і отриманих доручень.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови
Показати ще

Нагадаємо, початок діалогу: Зеленський збирає десант, щоб відвідати окуповані Луганськ і Донецьк

Як повідомляв портал "Знай.ua", Романенко розклав по поличках зустріч Зеленського з Путіним: що насправді сталося на "нормандському саміті"

Також "Знай.ua" писав, що загиблий на Донбасі полковник "Альфи" забрав з собою секрети ексберкутівців: озвучено нові подробиці