Верховна Рада прийняла за основу депутатський законопроект про захист прав боржників при здійсненні колекторської діяльності. Про це стало відомо із повідомлення 12 грудня на сайті парламенту.

Документом колекторам забороняється залякувати боржників, дезінформувати їх, погрожувати та надавати їм неправдиві дані щодо їх заборгованості. Крім того у разі прийняття закону буде встановлено заборону на використання вульгарної або нецензурної лексики, фраз, що зачіпають особисту честь і гідність боржника, його ділову репутацію.

Верховна Рада, фото -  Уніан
Верховна Рада, фото - Уніан

Колектори не матимуть права використовувати силу. Також пропонується встановити заборону будь-якими способами повідомляти про заборгованості третім особам. В пояснювальній записці повідомляється, що за порушення порядку провадження колекторської діяльності в законопроекті передбачено адміністративний штраф.
Варто зауважити, нещодавно у Запоріжжі після візиту колекторів, які стали погрожувати, помер літній чоловік.

Нагадаємо, раніше Зеленський задумав видати українське громадянство росіянам за кількох умов

Як повідомляв портал "Знай.ua", на українців чекають чималі штрафи за неофіційне працевлаштування

Також "Знай.ua" писав, що депутати отримали новий "кодекс етикету", жодних телефонів: навіть маршрутники позаздрять

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще