Лікарі в українських пологових будинках можуть штучно стимулювати пологи у жінок, щоб вони не народжували у вихідні дні. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет у Facebook, а також додав наочну інфографіку. За його словами, у Кабміні вирішили дослідити статистику народжуваності і виявили "дивний і навіть страшний" тренд. Виявилося, що в будні народжується значно більше дітей, ніж у вихідні та святкові дні.

Вагітність, OUM
Вагітність, OUM

Дубілет каже, що проконсультувався з фахівцями і молодими батьками, і з'ясувалося, що такий тренд може бути пов'язаний з тим, що лікарі часто-густо вдаються до штучної стимуляції пологів, і роблять це для того, щоб породіллі народжували дітей в будні, а не у вихідні, адже це зручніше для медперсоналу. Також дослідження показало, що частіше українки народжують вівторками, адже на цей день тижня найчастіше призначають кесарів розтин. Також міністр зазначив, що така стимуляція може негативно вплинути на здоров'я.

Працюючи з даними про народжуваність в Україні, ми виявили дивний тренд. Дивний і дещо лякаючий. На цьому графіку...

Geplaatst door Дмитро Дубілет op Donderdag 12 december 2019

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, Дубілет показав, як знущаються над українськими вузами.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Дубілет пояснив українцям, як отримати консультацію онлайн.

Також портал "Знай.ua" писав, що Дубілет виявив в Кабміні дивне явище.