Аналітики сервісу OLX Робота поділилися статистикою вакансій в Україні, з'ясувавши які сфери є найбільш високооплачуваними. Також сервіс опублікував інформацію, щодо того, кого зараз шукають роботодавці і які послуги пропонують українці.

Згідно з даними аналітиків сервісу лідирують фахівці в сфері транспорту і логістики. Виявляється, за 2019 рік на сервісі розмістили майже 3 мільйони вакансій. Про це повідомляє Хвиля.

центр зайнятості
центр зайнятості

Роботодавці у середньому отримували 24 відгуки на розміщену вакансію. Найпопулярнішою серед претендентів стала транспортна галузь, оскільки у цій сфері кількість відгуків на одне оголошення в середньому становила 32 рази. На другому місці — сфера торгівлі з 30 відгуками, у будівництві — 29.

На основі зібраної інформації по місту Києву, роботодавці найбільше готові платити працівникам, зайнятим у сфері транспорту і логістики. На другому місці — будівництво, на третьому — домашній персонал. В кінці рейтингу виявилася вакансії у категорії "сервіс і побут".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вакансії, скріншот: OLX
Вакансії, скріншот: OLX

Рейтинг вакансій по Києву:

  • Транспорт і логістика – 18 500 грн
  • Будівництво – 18 000 грн
  • Домашний персонал – 13 600 грн
  • Виробництво і енергетика – 13 000 грн
  • Сільське господарство – 11 500 грн
  • Роздрібна торгівля – 11 000 грн
  • Бари і ресторани – 11 000 грн
  • Охорона і безпека – 10 000 грн
  • Сервіс та побут – 8 300 грн.

Аналітики зазначили, що є нестача пропозицій у сільськогосподарській галузі — на сервісі розміщено 1% відповідних вакансій. Низький попит, за словами експертів, спостерігається у сфері сервісу і побуту, а також охорони — по 3% оголошень.

Нагадаємо, раніше субсидії допоможуть українцям заощадити чималі суми: батіг змусить комунальників працювати

Як повідомляв портал "Знай.ua", заробітчанин вказав на небезпеку в роботі за кордоном: "З часом стає..."

Також "Знай.ua" писав, напій, що бадьорить з ранку, принесе вам щастя: експерти порадували кавоманів