Відео-хостинг YouTube - найпопулярніший в світі, а його послугами щодня користуються сотні мільйонів користувачів з усіх країн світу. YouTube - це нове ТВ, яке ще сильніше втягує глядачів у процес перегляду контенту.

На ресурсі будь-яка людина може не тільки висловлювати себе, вільно дивитися і коментувати ролики та інші завантажені матеріали, а й заробляти самому або рекламувати свій бізнес.

У цій статті ми розповімо, як відкрити свій канал на YouTube з нуля, оформити його, підключити монетизацію і почати розкручувати його, правильно оптимізуючи під внутрішні алгоритми платформи і пошукові системи.

Ютуб

Ютуб: особливості платформи і роботи на ній

Ютуб: источник: youtube.com

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Здавалося б в сучасному світі немає сенсу пояснювати, що таке Ютуб, для чого він і як працює. Однак, якщо ви хочете бути не просто глядачем, а й одним з авторів контенту, то вам варто вивчити правила його роботи, щоб не бути заблокованим адміністрацією і успішно брати участь в програмі монетизації.

YouTube - одна з найперспективніших майданчиків для просування власного бренду або бізнесу. Так, місячна відвідуваність сайту перевищує мільярд осіб і продовжує зростати, що дає неймовірні можливості для авторів контенту, не дивлячись на величезну конкуренцію серед блогерів.

Щомісяця на хостингу з'являються сотні тисяч роликів, загальний хранометраж яких перевищує чотири мільйони годин. Сьогодні аудиторія Ютуб і окремих каналів вище, ніж у національних каналів або окремих мереж.

Канали на Ютубі - окрема стаття доходів. Відкрити його можете і ви, завантаживши власні ролики на будь-які довільні теми. Відзначимо, що адміністрація хостингу не займається виробництвом роликів або допомогою в їх створенні, надаючи людям майданчик для самовираження і професійної діяльності. Натомість Ютуб забирає частину доходів від реклами, яка демонсторується на каналі користувачів. Відмовитися від перегляду рекламних роликів можуть тільки ті користувачі, які купили спеціальну платну підписку.

По суті, сьогодні YouTube - віртуальне телебачення, де кожен може стати мовникам, використовуючи систему зберігання і редагування відео або аудіо контенту.

Крім того, на платформі є система спільнот, коментарів і повідомлень, що робить її однією з соціальних мереж. Переглянувши ролик, ви можете його лайнути або дізлайнути, зберегти у власну добірку і откооментувати, не вдаючись до нецензурної лексики або образ.

Знайти матеріали по цікавить вас можна за спеціальною пошуковій системі. Видача ранжируется по декількох категоріях: дата додавання, хронометраж відео, якість і ряд інших. Таким чином, ви можете знайти максимальну кількість відео в потрібному вам як, при чому абсолютно безкоштовно.

Зверху видачі будуть знаходиться найпопулярніші відео, а знизу ті, у яких менша кількість переглядів.

Розкрутка на Ютубі: основні правила

Ютуб: источник: tehnot.com

Просування та оптимізації на відеохостингу YouTube багато в чому схожа з тим, як проходить популяризація контенту і сайтів в пошуковій системі Гугл, що не дивно, адже хостинг належить даній корпорації.

Так, ранжування відео і каналів на Ютубі відбувається на підставі кількості переглядів і аналізу вмісту. Фахівці радять для швидкого успіху на хостингу провести грамотний підбір ключових запитів, за якими ваші потенційні глядачі та зможуть знайти створений вами контент. Тобто, ви повинні створити ролики, вже оптимізовані під запити, що ріднить процес зі звичайним сео-просуванням. Однак, на YouTube є безліч нюансів роботи і просування, з деякими з яких ми спробуємо розібратися в цій статті.

ютуб

Наприклад, на сайті важливо складати грамотні анотації, які є важливим інструментом просування. Окремої згадки потребують банери, які з'являються у віконці перегляду відео під час трансляції ролика. Вони рекомендують користувачам перейти на нове відео, заманюючи його і спонукаючи до нової дії, від якої господар каналу і сам сайт отримують додаткові гроші від рекламодавців.

Важливо для просування також вибрати привабливу заставку, стоп-кадр, назва відео, ярлик, знакочок і інші атрибути, які залучають глядачів і впливають на результати видачі.

ютуб

ютуб

Правила Ютуба

ютуб: источник: yablyk.com

Щоб ваше відео або банер не видали з ресурсу і ви змогли вивести кошти з нього, необхідно дотримуватися жорстких правил спільноти. Незалежно, дитячий канал є у вас або дорослий, ви не повинні порушувати правила спільноти. При порушенні, автор каналу отримує страйк (попередження). При отриманні трьох страйків, канал заморожується або повністю видаляється.

На хостингу заборонено порнографію, сцени насильства, образи і дискримінація. Будь-який користувач може поскаржитися на контент, який буде перевірений адміністрацією і в разі підтвердження порушення - вилучено.

Однак, і самі автори мають право поскаржитися на відео, натиснувши на відповідний дзвіночок під віконцем. Причиною може бути крадений у вас же контент, порушення чужих авторських прав або інші заборонені дії.

ютуб

Крім того, правила Ютуб говорить, що ікона з описом повинна відповідати змісту, інакше відео буде визнано спамом, видалено, а ви не отримаєте за нього гроші. Використовуючи Ютуб як метод заробітку, ви не повинні забувати про те, що заборонено використовувати авторську музику. Монтуючи відео, ви не повинні вставляти фрагмент чужої інтелектуальної власності довше, ніж 15 секунд, інакше відео буде видалено і ви не зможете на ньому заробити.

Накратка на відео-хостингу є найтяжчим гріхом. Таким чином порушники обманюють не тільки адміністрацію ресурсу, але і рекламодавців, які платять свої гроші за обман. Для накрутки переглядів, кількості лайків і коментарів на Ютуб є окремі агрегатори, фірми і фахівці, які вигадують нові способи штучного збільшення трафіку, однак, якщо їх участь у просування контенту буде доведено, то авторів можуть чекати серйозні санкції.

Як заробити на Ютуб: партнерські програми

ютуб: источник: ixbt.com

Для того, щоб залучити блогерів і стимулювати їх до створення якісного контенту, адміністрація хостингу заснувала спеціальну партнерську програму. Так, весь прибуток від кількості переглядів і гонорари від рекламодавців будуть надходити до вас на рахунок безпосередньо від власника ресурсу - корпорації Google. Схема заробітку - проста: чим більше переглядів - тим більше лайків. Крім того, ви зможете отримувати окрему плату від рекламодавців або спонсорів навпростець, не сплачуючи відсоток адміністрації ресурсу і підключити кнопку спонсорства, натиснувши на яку користувач зможе пожертвувати вам певну суму, дякуючи за роботу.

Як створити свій канал: коротка інструкція

ютуб

Для створення власного каналу на Ютубі, на платформі спочатку потрібно зареєструватися, потім перейти в меню і вибрати опцію Створити канал. Відзначимо, що проведення процедури у вас обов'язково повинен бути профіль в Гугл. У зворотному випадку - Ютуб для вас закритий.

Просто перейдіть в правому верхньому куті на головній сторінці Ютуб на кнопку Увійти, введіть свої дані: електронну пошту, телефон, дату народження ім'я, стать і процедуру аутенфікаціі.

ютуб

Створити канал без підтвердження мобільного номера - неможливо, так що вводите реальні дані. Реєстрація також складається з етапу вибору фото профайла, оформлення каналу, завантаження логотипу і заливки першого відео. Керувати налаштуваннями своєї платформи на хостингу, можна в розділі Мій канал.

ютуб

Радимо скористатися функціями Оформлення каналу і зробити його унікальним, завантаживши свої фото і фони, також озабодтеь костімізаціей урл-адреси каналу, який повинен бути красивим, унікальним і легко запам'ятовується.

ютуб

Ютуб

ютуб