Уряд України незабаром може значно збільшити штрафи для водіїв за порушення ПДР. З'явилася інформація, що систему штрафів повинні пов'язати з прожитковим мінімумом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Штраф для водіїв, фото: Autonews
Штраф для водіїв, фото: Autonews

Так, автори нового законопроєкту запропонували ввести нову розрахункову величину, щоб люди з різним доходом мали можливість виплачувати різні суми штрафів. Відомо, що визначатиме цю величину щороку Кабінет міністрів України. Також пропонується запровадити "штрафну ставку" - 0,3% від середнього щомісячного доходу того чи іншого порушника ПДР. Чим більше дохід у порушника ПДР, тим більше для нього штраф.

Виписування штрафів. Фото rbc.ua
Виписування штрафів. Фото rbc.ua

Все це призведе до того, що порушникам правил дорожнього руху доведеться платити штраф у кілька разів більше, ніж зараз. Щонайменше штраф збільшиться в два рази. Законопроєкт, що передбачає реформу системи штрафів в Україні, буде зареєстровано у Верховній Раді після того, як його узгодять у відповідних відомствах.

Нагадаємо, суд вперше виправдав українця за вирощування канабісу: чоловік з інвалідністю захистив свої права, деталі резонансної справи.

Як повідомляв Знай.uа штрафи не лякають: нові санкції не зупинили потік евроблях в Україні.

Знай.uа писав, в Україні почали штрафувати не тільки водіїв, а й пішоходів: змусять компенсувати всі збитки.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще