День адвокатури України

В цей день в Україні відзначають своє свято всі адвокати. Його встановив у 2002 році Президент свої Указом. Свято створили, щоб визнати велике суспільне значення цього правозахисного інституту в нашій країні. Ефективність діяльності адвокатури є одним з показників рівня демократії, політичної й економічної стабільності держави. Тому 19 грудня всі адвокати отримують привітання від керівництва, колег і клієнтів.

День адвокатури України фото: Liga.net
День адвокатури України фото: Liga.net

Міжнародний день допомоги бідним

Цей день встановила ООН в 1995 році. ООН вважають бідність станом тривалої вимушеної відсутності ресурсів, щоб забезпечити хоча б задовільний спосіб життя. І хоча світова економіка розвивається дуже швидко, кількість людей, що живуть у злиднях, все зростає. Бідність – не тільки нестача грошей, але й відсутність хороших роботи, житла, доступу до освіти і охорони здоров'я. Багато країн допомагають бідним, існують міжнародні та державні програми, допомагають також релігійні та благодійні організації, волонтери та меценати.

Міжнародний день допомоги бідним, фото: islam.ru
Міжнародний день допомоги бідним, фото: islam.ru

День святителя Миколи Чудотворця

Цей відзначає Православна Церква 19 грудня. Святого Миколая вважають покровителем мандрівників, мореплавців і дітей. У православному світі він – один з найбільш шанованих святих. Коли він здійснював паломництво в Єрусалим, то заспокоїв шторм в морі своєю молитвою, утримав меч ката і так врятував трьох невинно засуджених людей. До нього зверталися не тільки християни, але і язичники. Він нікому не відмовляв у допомозі і творив багато чудес. Багато людей після його порятунку покаялися в гріхах і захотіли виправити своє життя.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

День святого Миколая, фото: Чистый интернет
День святого Миколая, фото: Чистый интернет

Православні свята:

  • День Миколи Чудотворця, святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських.
  • Різдвяний піст.

Микола Зимовий

На День святого Миколая у наших предків було святкування. Спочатку всі йшли до церкви, служили молебні святому, а потім накривали столи і веселилися. Сумувати не дозволялося, так як такий настрій міг принести суворі морози. Та й так зазвичай у цей день була холодна погода. Самого Миколу вважали захисником обмовлених, покровителем дітей, купців і моряків. Молилися йому і землероби, щоб погода була хорошою, а урожай – багатим.

Народні прикмети на 19 грудня

Іменини в цей день

Максим, Микола


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.