На час новорічних свят припадає один із піків квартирних пограбувань і це не дивно, адже саме в цей період господарі на довго залишають свої будинки, відправляючись святкувати до родичів чи друзів, а також часто виїзджають в інші міста та за кордон. Тому тема убезпечення свого будинку від пограбувань стає особливо актуальною в період святкових канікул.

Про те, куди краще ховати цінності від домушників і як уберегти житло від пограбувань, розповів колишній квартирний злодій з 15-річним стажем у цій ″області″.

46-річний Анатолій прийняв рішення зав'язати зі своїм кримінальним минулим після того, як помилково пограбував сестру близького друга. . Зараз він працює помічником адвоката і періодично влаштовує "лікнепи" для тих, хто хоче убезпечити свій будинок від пограбувань, пишуть "Вести".

Пропонуємо вам своєрідну інструкцію від ″професіонала″, як уберегти житло від пограбувань.

За словами волишнього злодія, грабувати в період свят житло з сусідами він би не став, адже зазвичай збираються великі компанії напідпитку і від них можна чекати будь-чого, можуть і побити. А от приватний окремий будинок — саме те.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Що ж може врятувати будинок від пограбування?

Професіональний злодій зазначив, що по-суті жоден замок не зупинить досвідченого домушника. Інша справа, що якісний замок може затримати злодія, на нього він потратить більше часу - тоді і сусіди можуть поліцію викликати, і господар повернутис. Тому краще вибирати якісні німецькі замки. Крім того, можна поставити приховані замки, яких не видно. Зараз також багато нових замків з біометричними паролями. Однак вони досить дорогі.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За словами колишнього злодія, він би ніколи не пішов грабувати квартиру під сигналізацією.

″Особливо якщо охорона поліцейська, ДСО. Їм дозволено носіння табельної бойової зброї. Але взагалі-то будь-яка "сигналка" змусить піти. Навіть коли замки вже вскриті″, - зізнався ″професіонал″.

Де злодій шукає цінності в першу чергу?

Класика - білизняні ящики, шафи, комоди. Банки з "сипучими" продуктами. Бачок унітазу, під ванною ще. Сейфи теж не рятують, якщо достатньо часу, вони також розкриваються, або їх можна просто винести. Хоча, дивлячись який сейф, наприклад, вмонтований в стіну не

Злодій не стане шукати цінності на балконі, на дні сміттєвого відра. Під мостинами або плиткою, наприклад. Ще краще за сейф - добре закамуфльований тайник.

Нагадаємо, у Харкові затримали російського "злодія в законі"

Як повідомляв портал Знай.ua, під Одесою злодій пограбував в'язницю

Також Знай.ua писав, у Львові пограбували чоловіка із рюкзаком грошей