За нинішній рік кількість населення України знизилась на більш, ніж 200 тисяч чоловік, повідомляє Державна служба статистики.

Також у відомстві підрахували, що тільки за жовтень населення України скоротилось на 19 тисяч чоловік — станом на початок листопада 2019 року вона становила 41940700 чоловік.

Перепис населення, фото lexinform
Перепис населення, фото lexinform

У Держстаті пояснюють це тим, що в Україні продовжує зберігатись тенденція перевищення смертності над народжуваністю. Наразі на 100 померлих припадає лише 54 новонароджених.

Нагадуємо, що в понеділок, 16 грудня, в Україні розпочався другий етап пробного перепису населення, який триватиме до 23 грудня включно. Офіційний перепис планують провести у наступному році.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, українцям запропонували альтернативу перепису населення: за допомогою неї можна заощадити мільярди.

Також Знай.uа інформував про державу в смартфоні: українцям більше не доведеться стояти в чергах до нотаріусів, що готує новий закон.