Бойовики на Донбасі використовують дітей на бойових позиціях, аби українські захисники ЗСУ не могли стріляти у відповідь.

Про це повідомляє прес-служба операції об'єднаних сил на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Українська розвідка зафіксувала кадр, де на позиції бойовиків грається маленька дитина. У ЗСУ повідомили, що солдати не можуть зробити жодного пострілу, якщо дитина буде в небезпеці, чим і користується противник.

Український військовий, фото: ООС / Facebook
Український військовий, фото: ООС / Facebook

"На першому фото — бронежилет загиблого хлопця. На другому — зафіксований нашою розвідкою кадр з позицій противника, зроблений незадовго до фатального пострілу. Так, вам не здалося. На фото — дитина. Маленька дівчинка грається, поки ворожий снайпер працює. Чи знає противник, що ми не зробимо жодного пострілу, поки, навіть теоретично, дитина може бути наражена на небезпеку? Очевидно, так. Чи користується цим? Бачите самі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Таким чином, дитина грається, поки ворожий снайпер стріляє по українських бійцях.

"Складно знайти слова, щоб хоч якось охарактеризувати таку підступну тактику. Дитина на позиції. Це не можна зрозуміти, не можна виправдати, не можна пробачити. Ось, це воно — справжнє обличчя ворога. Обличчя, що ховається за крихітною дитячою спиною", - додали у пресслужбі.

На першому фото - бронежилет загиблого хлопця. На другому - зафіксований нашою розвідкою кадр з позицій противника,...

Geplaatst door 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу op Vrijdag 20 december 2019

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, бойовики перетворили Мар'їнку на власний полігон: тренуються на мирному населенні, є жертви.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав закон про особливий статус Донбасу: лише одна деталь.