Президент України Володимир Зеленський підписав закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окупованих районах Донеччини та Луганщини, тобто про особливий статус Донбасу.

Інформація про підписання опублікована на сайті Верховної Ради України.

Таким чином, закон продовжив дію попереднього закону про особливий статус Донбасу. Фактично, у документі зміни лише рік — з 2019 на 2020.

Верховна Рада України, фото: Zoya Shu/112.ua
Верховна Рада України, фото: Zoya Shu/112.ua

"Заміна позначки року з 2019 на 2020 дозволить ще на 1 рік – до 31 грудня 2020 року включно продовжити можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО і створить додаткові часові можливості для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в ОРДЛО на основі принципів та норм міжнародного права і статуту ООН", – зачитав рекомендацію комітету Ради голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Олександр Корнієнко, РБК
Олександр Корнієнко, РБК

Зазначимо, що закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" був ухвалений у 2014 році терміном на 3 роки. Але з 2017 року парламент двічі продовжував дію закону на рік.

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський показав Зеленському схему припинення вогню на Донбасі: відео.

Також портал Знай.uа писав, що крилаті фрази Зеленського ожили у мультфільмі "Король Віслюк".