З 1 березня 2020 року в РФ можна буде виїхати тільки по закордонному паспорту. Відповідну постанову прийняли на засіданні Кабміну.

Експерти переконані, що захід запізніла, проте поспіх може зіграти на руку тим посередникам, які заробляють на оформлення закордонних паспортів.

Крім цього, на засіданні прийняли тимчасові обмеження на виїзд у Росію жителям прикордонних регіонів на основі документів, перелічених у п. 1 та п. 2 додатка 3 угоди про порядок перетину українсько-російського кордону від 18.10.2011. В обох документах з переліку дозволених для виїзду за кордон документів викреслені внутрішній паспорт України та свідоцтво про народження дитини.

Закордонний паспорт, Гордон
Закордонний паспорт, Гордон

Від введення нового правила постраждає одна категорія українців, які працюють на території РФ. Згідно з минулорічними даними, які надавав Павло Клімкін, їх близько 3 млн осіб.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Росія знаходиться на першому місці за кількістю наших трудових мігрантів. І це нововведення – удар по громадянам своєї країни. І 3 млн – це дуже багато, але ж є ще чимало українських громадян, які просто їздять в Росію, і більше нікуди не виїжджають за кордон. І їм тепер доведеться нелегко. А що робити тим українцям, хто вже там знаходиться, замовляти паспорт в Росію?" - задається питанням голова профспілки українських робітників у Польщі "Трудова солідарність" Віталій Махинько.

Ажіотаж допоможе добре заробити посередницьких контор, які розкрутилися після введення безвиза.

"Політично цей крок логічний. Хоча правильно було б ввести цю норму хоча б 1 грудня 2020 року, адже за три місяці забезпечити всіх бажаючих паспортами нереально. Враховуючи, як "оперативно" у нас робляться паспорта, а коштують вони чималі гроші "по-швидкому", то хтось на цьому добре заробить", - вважає експерт ГО "Фонд суспільної безпеки" Юрій Гаврилечко.

Нагадаємо, розкрито значення "таємничих літер" в закордонному паспорті.

Як повідомляв Знай. ua, Україна запроваджує візовий режим з Росією.

Також Знай. ua писав, що українцям заборонять вільний в'їзд до Росії.