Як відомо, нещодавно у в Одесі сталася страшна пожежа, яка забрала десятки життів та ще більше відправила на лікарняне ліжко. У зв'язку із цим, місцева влада розпочала навчання педагогів і вихователів стосовно того, як поводитися під час пожежі. Адже, як відзначається, велика їх кількість під час тестових евакуацій не дотримується встановлених норм.

"В процесі проведення таких навчальних заходів ми бачимо певні штрихи. Люди хвилюються. Ми розуміємо, якщо буде пожежа, то люди будуть хвилюватися подвійно, тому все має бути відпрацьовано до автоматизму", – заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Заняття в школі, фото: сайт ПФУ
Заняття в школі, фото: сайт ПФУ

За словами директора дитячого садка-ясел №45 Олена Врадій, їх змушують займатися такими профілактичними заходами практично кожного тижня.

"Кожного тижня ми бігаємо, евакуюємося, ми вчимо закриватися рукавом, або повзти, вони у нас повзають по килимках і коридорами, є стрілочки, які вони можуть бачити і знати, куди їм рухатися, і навіть малюки про це говорять", – сказала вона.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Окрім цього, як додав мер міста, вже в наступному році вони закінчать встановлення автоматичних сигналізацій у всіх навчальних закладах міста, а в кожній сформують спецдружини.

Нагадаємо, міністр Зеленського Новосад поклала око на шкільні туалети.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українським студентам уріжуть стипендії.

Також портал "Знай.ua" писав, що шкільну програму гарненько "почистять від страждань".