Триває період передноворічної метушні, тому українці активно закуповують святкові прикраси. У містах на базарах та в магазинах активно продають ялинки. Вибір величезний — можна обрати як штучне деревце, так і живе.

Експерти перевірили ціни на головний новорічний атрибут та розповіли, скільки українцям доведеться викласти за ялинку.

Зазначається, що ціни у порівнянні з попереднім роком не надто змінилися. Зокрема, найменші штучні ялинки можна придбати за 100-130 грн, вони будуть висотою у 50-60 см.

Новий рік, unsplash
Новий рік, unsplash

Ялинка, висотою 100-150 см стартує від 250 грн на базарі й від 500 грн у гіпермаркетах. Штучні деревця, висота яких сягає 1,8 м або 1,9 м обійдуться українцям в середньому у 1500-2000 грн. Однак, якщо краще пошукати й поторгуватися, то непогана висока ялинка коштуватиме 600-700 грн.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нині дуже популярні ялинки, які зібрані з гілок. Ціна маленького дерева 30-50 см стартує від 70 гривень. За ялинку заввишки 100-150 см потрібно буде віддати 200-300 гривень. Також продавці пропонують плетені вінки, які обійдуться у 50-60 гривень.

Ялинки з гілок, iz.com.ua
Ялинки з гілок, iz.com.ua

Одним із найбільш помітних трендів в Україні - тренд на ялинки у горщиках, які потім можна буде висадити. Однак ціна на таке деревце кусається. За таку ялинку, висотою 140-160 см, доведеться віддати близько 1000 грн. Іноді ціни сягають 10 тисяч грн за одне дерево.

Ялинки у горщиках, strana.ua
Ялинки у горщиках, strana.ua

Окрім того, українці все частіше почали купувати ялинки, які спеціально вирощують для новорічних свят. Усі вони сертифіковані й можна прослідкувати те, де їх вирощували. Однак ціна за такі ялинки стартує від 2000 грн.

Нагадаємо, як правильно обрати ялинку на Новий рік: прості поради для кожного українця.

Як повідомляв Знай.ua, Кабінет міністрів визначив, скільки у 2020 році триватимуть новорічні та різдвяні канікули для українців.

Також Знай.ua писав, що експерти наукового центру "Інститут аграрної економіки" підрахували, в яку суму в цьому році українцям обійдеться приготування салату Олів’є на Новий рік.