Різні хитрощі шахраїв - вже давно не новина для українців. Багато хто готовий до можливих випадів у свою сторону і тому просто не звертають на це увагу. Але українців спантеличила нова хитрість злочинців.

Найчастіше, жертви самі винні в тому, що в них викрадають гроші, адже вимовляють по телефону фрази, які ні в якому разі не можна говорити, якщо береш трубку з незнайомого номера.

Шахрай
Шахрай

Ніколи і нікому не повідомляйте свої персональні дані. До них відносяться реквізити банківської картки, включаючи термін її дії та код із зворотного боку, паспортні дані, зміст СМС-повідомлень, які ви отримали від банку тощо. Отримавши певну інформацію, шахрай з легкістю зможе отримати доступ до ваших грошей.

Досить часто зловмисники прикидаються по телефону банківськими службовцями і навіть називають ім'я та інші дані, щоб ви точно повірили.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Телефонні шахраї, ілюстративне фото
Телефонні шахраї, ілюстративне фото

Іноді шахраї надходять більш хитро. Вони прикидаються працівниками різних служб, які нібито проводять опитування населення. Вас можуть попросити приділити кілька хвилин, щоб відповісти на прості запитання і можуть навіть пообіцяти винагороду. Як правило, відповідати на ці питання потрібно в дусі "Так", "Так, підтверджую" і тому подібне.

Також варто згадати, що не потрібно передзвонювати незнайомцям. Шахраї можуть різними способами переконувати вас зробити це. Але якщо ви дійсно передзвоніть, швидше за все, номер виявиться платним, і ви втратите свої гроші. Дзвонити на незнайомі номери – це, в принципі, не найкраща ідея.

Нагадаємо, достатньо лише смартфону: шахраї запустили "аферу по-українськи", жертвою може стати кожен.