Нова афера діє у багатьох містах України. Шахраї під виглядом будівельників обманюють довірливих українців. Про це повідомляють у співтоваристві dtp.kiev.ua у Facebook.

Шахраї видають себе будівельниками. Один з них підходить до перехожих на вулиці і розповідає правдиву історію про те, що вони нібито викопали якісь стародавні монети неподалік під час проведення будівельних робіт. І просить подивитися в пошуковику, що це за монети.

Жертва в цей момент ще ні про що не підозрює і вирішує допомогти простому будівельнику. Виявляється, що монети дійсно давні та у нумізматів вони коштують близько 300 доларів за штуку, будівельник пропонує викупити їх у нього все разом за 100 доларів, пояснюючи це тим, що завтра йому виїжджати за кордон, а прикордонники монети відберуть.

У разі, якщо довірлива людина погоджується на угоду, то вони чесно обмінюються грошима і рідкісними монетами. Однак пізніше, коли вже будівельників і слід прохолов, виявляється, що у жертви в кишені майстерна підробка, яку шахраї купують на AliExpress за пару доларів.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Наголошується, що стоять за це аферою представники ромської національності, які щодня перевозять "будівельника" на нове місце полювання. Так, аферистів вже не раз бачили у Києві та Львові. Скільки саме людей стали жертвами – поки невідомо.

Нагадаємо, банда аферистів обібрала українців до нитки, потрапити на гачок міг кожен. Шахраї націлювали клієнтів на максимальний розмір внеску.

Як повідомляв Знай. ua, доброзичливі українці допомогли аферистові заробити мільйони на "лікуванні" померлої дитини. Побачивши в мережі оголошення про збір коштів на лікування дитини, зловмисник розробив шахрайську схему.

Знай. ua писав, що фейкові призи від Приватбанку та дублікати сім-карт.