У вилученій у підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка міні знайшли ту ж саму речовину, яку було використано в підриві автомобіля журналіста у 2016 році. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції України. До висновку про схожість речовини, яким підривали авто, прийшли після експертизи. Її проводили фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз міністерства юстиції України.

Павло Шеремет, NewsOne
Павло Шеремет, NewsOne

Експерти надали звіт, згідно з яким, вилучений при обшуку в Антоненка речовий доказ, є кустарним способом вихолощеною промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною направленої дії МОН-50, корпус якої був споряджений вибуховою речовиною ПВВ 5-А, обидва 1987 року виготовлення. Також у прес-службі поліції відзначили, що фахівці будуть додатково з'ясовувати приналежність біологічних слідів, які були знайдені на корпусі і всередині міни. Також слідчі заявили, що підозрюваним Андрій Антоненко відмовився розповідати про походження міни і про те, навіщо він її зберігав у себе. Також він відмовився від слідчих експериментів і давання свідчень.

Нагадаємо, адвокат Кузьменко відшукав розбіжності в матеріалах МВС у справі Шеремета.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що підозрюваний у вбивстві Шеремета АТОшник подав в суд на Зеленського та Авакова.

Також портал "Знай.ua" писав, що скандал навколо справи Шеремета набирає обертів.