В ніч на середу, 25 грудня, Папа Римський Франциск провів у ватиканській базиліці Святого Петра традиційну нічну різдвяну месу. Він звернувся до католиків всього світу із закликом "безумовної любові" до ближнього.

Одним із головних китів його проповіді була ідея, що Бог любить усіх, навіть найгірших серед людей.

"Ви можете мати помилкові ідеї, ви можете все повністю зіпсувати, але Господь продовжуватиме любити вас", - звернувся понтифік до натовпу вірян, які зібралися у Ватикані на нічну месу.

Папа Римський Франциск, фото: Reuters
Папа Римський Франциск, фото: Reuters

Це звернення Папи Римського пролунало на тлі його спроб боротьби із замовчуванням випадків педофілії у католицькій церкві.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Папа Римський, фото: Ua.news
Папа Римський, фото: Ua.news

Сьогодні, в день середи, 25 грудня, Папа Римський проведе також традиційну різдвяну месу, вже сьому за час його папства, під час якої звернеться до людей, що зберуться у Ватикані на площі Святого Петра.

Рік тому у центрі уваги понтифіка під час різдвяної меси було засудження "людської жадоби". Франциск наголосив тоді, що "пожива для життя - це не матеріальні багатства, а любов".

Нагадаємо, відео з Папою Римським отримав "нагороду".
Відоме на весь світ видання Reuters опублікувало в Twitter найкраще, на їхню думку, відео 2019 року. Ним став відеоролик з Папою Римським Франциском, де той на свій розсуд вибирає, кому цілувати його перстень, а кому ні.

Як повідомляв портал Знай.uа, папа Франциск хоче визнати гріхом нанесення шкоди екології.