В день католицького Різдва 25 грудня Папа Римський Франциск у щорічному святковому посланні "Місту і світу" (Urbi et Orbi) згадав Україну, яка хоче миру. Про це передає "Радіо Ватикану".

Так, Папа виголосив опівдні у Ватикані послання, в якому він закликав до миру на Святій Землі, Сирії, Лівані, Ємені, Іраку, Венесуелі, Україні та кількох африканських країнах.

"Нехай Визволитель світу буде світлом для дорогої України, яка прагне до конкретних рішень на користь міцного миру", - заявив понтифік.

Також Папа Франциск закликав віруючих до особистісних змін, щоб вирішити різні конфлікти.

Папа Римський Франциск, фото: Reuters
Папа Римський Франциск, фото: Reuters

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Саме так, в серцях існує темрява, але великим є світло Христове. Існує темрява в особистих, сімейних, соціальних відносинах, але Христове світло є великим. Темрява присутня в економічних, геополітичних та екологічних конфліктах, але великим є світло Христове", - зазначив він.

Напередодні Папа провів у Ватикані традиційну різдвяну месу, а в базиліці Різдва Христового у Віфлеємі відбулася урочиста служба.

Нагадаємо, Папа Римський порадив, як стати ближче до Бога на Різдво.

Як повідомляв портал Знай.uа, Папа Римський Франциск у Ватикані провів молитву "Ангел Господній", в якій присвятив кілька слів Україні.

Також портал Знай.uа писав, що папа Римський назвав позитивним кроком переговори Зеленського з Путіним.