Ця історія почалася ще в далекому 2013 році, тоді клієнтка ПриватБанку оформила собі "Універсальну" карту для безготівкових розрахунків, з якої зняла 800 гривень. Незабаром частину грошей жінка повернула, але ще залишалася винна 685 гривень, і не заплатила ці гроші. А роки потому банк звернувся в суд, вимагаючи стягнути заборгованість у клієнтки разом зі штрафом та пенею, яка нараховувалася весь цей час. Мова йде про суму 48,7 тисячі гривень.

Ця сума складається з 685 гривень початкового боргу, 40,6 тисячі – це відсотки за користування кредитом, фіксований штраф у 500 гривень, і 2,3 тисячі гривень процентна складова. Свої вимоги в суді представники Приватбанку аргументували тим, що клієнтка, заповнила заяву-анкету на сайті банку на оформлення кредитної картки "Універсальна", що по суті є договором. Але суд вирішив інакше, не погоджуючись із таким трактуванням цього договору. Адже за законом, договором вважається той документ, який був підписаний власноручно клієнтом. Адже інформація на сайті може змінюватися, і клієнт на це не може вплинути. У підсумку суд вирішив, що замість майже 50 тисяч гривень клієнтка заплатить 685 гривень, які заборгувала банку, а також 1762 грн судового збору.

ПриватБанк, Акценти
ПриватБанк, Акценти

Нагадаємо, пухнастий "працівник" ПриватБанку насмішив українців дивною позою.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що з карток ПриватБанку почали зникати гроші.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що ПриватБанк влаштував українцям випробування.