Людмила Ігнатенко була жертвою катастрофи на ЧАЕС та її історію показали в серіалі HBO "Чорнобиль". Дружина ліквідатора поскаржилася в інтерв'ю BBC News на цькування з боку глядачів шоу.

В серіалі було розказано історію Ігнатенко, чий чоловік Василь гасив пожежу на станції. Він загинув від променевої хвороби на руках у вагітної дружини, яка, отримавши дозу радіації, втратила дитину.

Ігнатенко заявила, що після виходу серіалу її стали звинувачувати у "вбивстві дитини". Пояснюючи своє рішення залишатися поруч з чоловіком, незважаючи на небезпеку радіаційного зараження, вона сказала, що не могла вчинити інакше.

Дружина ліквідатора ЧАЕС Людмила Ігнатенко
Дружина ліквідатора ЧАЕС Людмила Ігнатенко

"Я думала, що моя дитина була в безпеці в мені. Тоді ми нічого не знали про радіацію", - пояснила Людмила.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

За словами жінки, коли вона дізналася, що її історія була екранізована, їй стало "боляче і неприємно".

"Дійшло до того, що журналісти вдиралися в квартиру, підставляючи ногу, щоб заблокувати двері, і записували інтерв'ю", - розповіла Ігнатенко.

Також вона засудила телеканал HBO за те, що вони не отримали дозволу на використання її особистої історії. Зараз дружина ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС проживає в Києві.

Нагадаємо, Чорнобильську АЕС накрили гігантським "ковпаком": як новий саркофаг захистить українців від радіації.

Як повідомляв портал Знай.uа, світ закохався в Чорнобиль: зона відчуження "ожила" під ногами тисяч туристів.

Також портал Знай.uа писав, що у Чорнобильському заповіднику знайшли повні риби браконьєрські тенета.