З нового року в Україні розпочне працювати новий принцип фінансування вищих навчальних закладів, повідомляє офіційний сайт Кабінету міністрів.

Як повідомляється, новий принцип фінансування вишів зніме пряму його залежність від кількості студентів. Натомість, фінансування залежатиме від конкретних показників якості роботи вишу — позицій в міжнародних рейтингах, відсотку коштів, які залучені з альтернативних джерел, відсотку працевлаштованих студентів та інших.

Українські студенти, ЦУКР
Українські студенти, ЦУКР

Від цих показників залежатиме 20 відсотків загальної суми фінансування. Інші 80 відсотків виші будуть отримувати гарантовано для покриття базових витрат. У Кабміні вважають, що таким чином підвищиться якість освіти у вишах а також раціональність використання ними отриманих коштів.

Нагадуємо, що раніше міністр освіти Анна Новосад повідомляла про те, що в Україні за останні десять років кількість студентів вишів суттєво знизилась.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, в Одесі вчителів змушують повзати по підлозі в школах.

Також Знай. ua писав, що закон про освіту позбавить університети статусу "національних", а студенти залишаться без дипломів.