Два університети опинилися у рейтингу авторитетного списку The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016. В ньому представлені найкращі ВНЗ світу, що оцінюються за рівнем викладання, досліджень, передаванням знань та міжнародною перспективою. Цього року уперше в нього потрапили два українські виші. Пише "Новое время".

Київський національний університет ім. Т. Шевченка та Харківський національний університет імені В. Каразіна посіли місце у проміжку 601-800, на якому система не виокремлює певних позицій.

На думку аналітиків, які прокоментували рейтинг, українські ВНЗ опинилися у списку, оскільки рейтинг цього року розширили від Топ-400 з 41 країни до Топ-800 з 70 країн.

Читайте також: Курсантам одеської Військової академії представили нову форму (фото)

Експерти пояснили, що українські виші "у хвості" списку, оскільки їхня основна фунція – освітянська, а World University Rankings направленний більше на оцінку дослідницьких ВНЗ, пише "Новое Время".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Зауважимо, що на першому місці у рейтингу опинився відомий американський виш - Каліфорнійський технологічний інститут, друге місце посів британський Оксфорд, а третім у рейтингу став Стенфордський університет у США. Нагадаємо, що раніше у рейтинг QS World University Rankings за 2014-2015 роки потрапили шість українських університетів.