Державна податкова служба сформувала план-графік перевірок на наступний рік, повідомляє офіційний сайт відомства.

Як повідомляється, перевірятимуть найбільш ризикові підприємства. Критеріями, за якими відбирають підприємства для перевірок, визначені: здійснення зовнішньоекономічних операцій через офшорні зони, завищення податкового кредиту (розбіжність між податковим зобов’язанням та податковим кредитом у розрізі контрагентів), непідтверджені реальні операції з придбання, рівень сплати податків нижчий за середній рівень по галузі, а також наявність відносин з проблемними контрагентами (тими, що збанкрутували, ліквідовані, знаходяться в розшуку тощо).

Податки, LexInform
Податки, LexInform

Загалом у наступному році планується перевірити понад 4 тисячі підприємств, що на 20 відсотків, ніж було перевірено цього року.

Нагадуємо, що у наступному році в рамках податкової реформи планують зменшити розміри податків для населення.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського встановили новий антирекорд за наповненням бюджету.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні планують змінити правила видачі ID-карти. Серед головних нововведень — видача такої картки без інформації про "прописку", а на чіп не будуть вносити відомості про дітей і сімейний стан.