У 2020 році в рамках податкової реформи в Україні хочуть знизити податки на доходи населення. Про це повідомив глава Державної податкової служби Сергій Верланов в ефірі телеканалу "Україна 24".

"В рамках оголошеної на наступний рік податкової реформи, ініційованої урядом і підтриманої Верховною Радою, буде розглядатися питання зміни ставок податку на доходи фізичних осіб. Всі розуміють, що шкала повинна бути диференційованою і на маленькі зарплати податковий тиск має бути зменшено", - заявив він.

За словами Верланова, сьогодні в Україні податкове навантаження є середнім у світі, при цьому ключовим є питання податкової справедливості.

Податки, LexInform
Податки, LexInform

"Є платники, які не сплачують податки. Тому податкове навантаження концентрується тільки на законослухняних компаніях і громадянах. І наше завдання – робити так, щоб платили всі, що дозволить знижувати податки", - зазначив глава ДПС.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, місія МВФ перед від'їздом дала слушну пораду українцям, як змінити податкову систему.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського встановили новий антирекорд за наповненням бюджету.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні планують змінити правила видачі ID-карти. Серед головних нововведень — видача такої картки без інформації про "прописку", а на чіп не будуть вносити відомості про дітей і сімейний стан.