День рятувальника Російської Федерації

В Росії в цей день відзначають День рятувальника, який заснували Указом Президента в 1995 році. Цю дату обрали, тому що в 1990 році 27 грудня утворили МНС. Звичайно ж, всі рятувальники отримують привітання з їх професійним святом. За традицією проходять урочисті заходи, святкові концерти, держава, колеги та керівництво вітають усіх рятувальників, в ЗМІ їм присвячують фільми і передачі.

Свята 27 грудня, фото: Twitter
Свята 27 грудня, фото: Twitter

День апостола і євангеліста Іоанна

Іоанн вважається автором одного з Євангелій і Одкровення. Він був сином Зеведея і Соломії. Ісус покликав його у свої учні на Генісаретському озері. Іоанн залишив батька в човні і з братом Яковом пішов за Христом. Особливо Господь любив його за те, що в Іоанна не було злості і він мав незайману чистоту. Після покликання він ніколи не розлучався з Христом. Спаситель наблизив до Себе його та ще двох учнів. А після смерті Ісуса, Іоанн дбав про Діву Марію.

Свята 27 грудня, фото: Pinterest
Свята 27 грудня, фото: Pinterest

Православні свята:

  • Мучеників Фірса, Левкія, Каллініка.
  • Різдвяний піст.

Філімонов день

Православна церква в цей день вшановує пам'ять святих мучеників Філімона, Аполонія, Аріана і Феотіха, які жили в Єгипті і постраждали за віру. Наші предки вважали цей час самим темним в році, коли людей лякають нетопирі, єхидни і потвори. Але до господарів, у яких вдома чисто, духи не скреблися. Також з цього дня можна було передбачити погоду на лютий. Якщо день холодний, то літо буде спекотним, а сніг і вітер обіцяє хороший врожай.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Народні прикмети на 27 грудня

Іменини в цей день

Іларіон, Микола, Филимон


Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.