За лічені дні до приходу Нового року директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", академік НААН Юрій Лупенко ознайомив українців, у скільки обійдуться овочі та фрукти на новорічному столі-2020.

Зі слів фахівця вартість овочів на новорічному столі складе, в середньому, 181,71 грн. Картопля (2 кг) коштуватиме в цьому році 27,62 грн, гриби (1 кг) - 49 грн, перець солодкий (0,5 кг) - 52,50 грн., огірки свіжі (0,5 кг) - 19,67 грн, помідори свіжі (1 кг) - 32,92 грн.

Новорічний стіл times.com.ua
Новорічний стіл times.com.ua

Фрукти для новорічного столу обійдуться в 93 грн. За 2 кг мандаринів доведеться викласти 60 грн, 1 кг бананів обійдеться в середньому у 25 грн, лимон (200 г) - 8 грн. На думку експерта в середньому по Україні вартість новорічного столу-2020 для української родини з 4 осіб складе 1620,70 грн, що на 5,6% вище, ніж у минулому році.

Раніше повідомлялося, що вартість новорічних фруктів в Україні зросла на 10%. Також відбулося помітне подорожчання незмінних продуктів-символів Нового року за лічені дні до свята.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Ціни на продукти, фото: shutterstock.com
Ціни на продукти, фото: shutterstock.com

Нагадаємо, рік ненаситного Білого Щура: вартість новорічного столу рекордно збільшилася, доведеться діставати заначку

Як повідомляв портал "Знай.ua", різдвяний десерт від "Ревізор Х": Панкова відкрила секрет ідеальних макарон

Також "Знай.ua" писав, гумористи від Бога: особливості "смішного" характеру кожного знаку Зодіаку