Вперше з часу анексії Криму в український бюджет надійшли гроші, стягнені, як штраф за порушення повітряного простору. Штраф сплатила авіакомпанія Казахстану, літак якої 8 серпня 2019 року виконав політ в межах забороненої зони над анексованим півостровом.

До фінансової відповідальності притягнули казахське акціонерне товариство "Авіакомпанія Euro-Asia Air". Його літак 8 серпня 2019 року виконав політ в межах забороненої зони над анексованим півостровом. У листопаді 2019 року Державіаслужба винесла постанову про накладення штрафу за правопорушення у галузі цивільної авіації.

Аеропорт "Сімферополь", фото: wikipedia.org
Аеропорт "Сімферополь", фото: wikipedia.org

"Казахські авіалінії визнали свою провину і добровільно сплатили ці кошти. Тому Державний бюджет України нещодавно поповнився на 136 тисяч гривень", - зазначає агентство.

Загалом з березня 2014 року число незаконних перетинів повітряних кордонів України, в межах анексованого півострова перевищила 200 тисяч. Однак досі жодна авіакомпанія не понесла за це фінансової відповідальності. Суми накладених штрафів за порушення повітряного простору в Криму тільки цивільними повітряними суднами російських авіакомпаній становлять вже 13 мільярдів гривень.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Авіарейси, скріншот: flightradar24
Авіарейси, скріншот: flightradar24

Після анексії АР Крим, Україна заборонила зліт-посадку з аеропорту "Сімферополь" всім авіакомпаніям і закрила повітряний простір над усією територією півострова.

Нагадаємо, раніше кримчан потішили цигарками зі ртуттю: чоловіки зняли відео про сюрпризи у пачці

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Мирному договору кінець": Путіну прилетіла кримська карма, Росія може втратити Курили за лічені дні

Також "Знай.ua" писав, що окупанти запустили перший потяг по Кримському мосту: реакція України на витівку Путіна