Суд звільнив з СІЗО українську спортсменку Дарину Мастикашеву, яка провела за ґратами 2,5 року за звинуваченням у державній зраді. Жінку готують на обмін в ″ДНР″.

У п'ятницю, 27 грудня, спортсменку Дарину Мастикашеву звільнено в залі суду в рамках юридичного очищення в ході підготовки до обміну. Суд затвердив угоду про визнання провини в обмін на звільнення ″після відбуття терміну″ без конфіскації майна та припинення кримінального переслідування.

Про передачу Дарини на обмін повідомив її адвокат Валентин Рибін. Також опубліковано відео її виходу з боксу в суді.

Останні хвилини в суді, фото Facebook

Адвокат також зазначив, що разом з Дариною звільнено на тих же умовах і буде відправлено на обмін Олександра Каратая.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, Мастикашева була затримана СБУ в серпні 2017 року за звинуваченням у державній зраді. Українська спортсменка, за даними слідства, нібито вербувала на замовлення ФСБ ветеранів АТО для підготовки терактів у Росії. Вона пропонувала АТОвцям роботу на будівельних объектах у РФ, а потім вони ставали учасниками диверсії, зрежисованої путінською владою.

Однак, провину дівчини в суді так і не довели за ці 2,5 року. Не починалися навіть слухання по суті.

Втім, в результаті вона таки підписала визнання, щоб вийти з в'язниці і тепер піде на обмін.

За словами захисника, визнання провини його підзахисної було єдиною можливістю завершити кримінальну справу, за якою Мастикашева перебувала за ґратами.

Дарина Мастикашева підписує угоду, фото Facebook

Нагадаємо, 30 серпня, Червоногвардійський суд Дніпра продовжив запобіжний захід спортсменці Дарині Мастикашевій на 60 днів без визначення застави.

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилися важливі деталі стосовно обміну полоненими між Україною і Росією

Також Знай.ua писав, відомого спільника терористів "ДНР" відпустили на волю в рамках обміну полоненими між Україною і Росією