Кабінет міністрів України ініціював законопроєкт про тютюнових виробах. Згідно з ним, електронні сигарети та прилади для нагрівання тютюну будуть прирівняні до звичайних сигарет. Таким чином IQOS, Glo та вейпи прирівняють до звичайних цигарок.

Вже на початку 2020 року оборот таких популярних апаратів як вейп, juul, Glo, IQOS і інших буде жорсткіше контролювати законодавством України.

Після набуття чинності такого законопроекту, курцям електронних цигарок або користувачам приладів для нагрівання тютюну заборонять палити у громадських місцях. Також на такі вироби буде діти обмеження щодо реклами.

Вейпи
Вейпи

Що собою являє IQOS, чи дійсно він нешкідливий

Попри те, що айкос вже не новий пристрій, він існує кілька років і з кожним роком має все більше популярності, але не всі користувачі знають, що насправді собою являє ця система і який вплив на організм надає.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Стильний та вишуканий IQOS, vseob-iqos
Стильний та вишуканий IQOS, vseob-iqos

Однак в айкосі сам тютюн не горить, а тліє і це відбувається при температурі 300 градусів. На перший погляд здається, що це висока температура. Так, це дійсно так, але тільки в разі зі звичайною сигаретою процес горіння відбувається при 800 градусів, а з такою температурою виділяються шкідливі речовини, які негативно впливають як на дихальні шляхи, так і на весь організм в цілому. Коли курець курить айкос, то він вдихає пар, а не сигаретний дим. Та поки не доведено, що він менше впливає на організм людини.

Відгуки лікарів щодо шкоди айкоса розходяться в думках і відносно не однозначні. Але всі лікарі прийшли до того висновку, що в порівнянні зі звичайною сигаретою, айкос менш шкідливий. А ось повноцінний ступінь його шкідливості на організм ґрунтовно залишається невідомою.

Нагадаємо, резонансне вбивство журналіста: російську модель Ірину Шейк підозрюють в гіршому.

Як повідомляв Знай.ua, опергрупу СБУ з чотирьох офіцерів знайшли вбитими в районі села Малі Копані на Закарпатті біля кордону з Угорщиною.

Також Знай.uа писав, що суд виніс нове рішення по справі вбивства Павла Шеремета. Підозрюваного Андрія Антоненка залишили під вартою до 8 лютого.