Святий пророк Аггей — десятий з 12 малих пророків. Він був з коліна Левія, і пророкував при перському царі Дарії Гистаспі (за 500 років до Різдва Христового). Коли юдеї повернулися з Вавилонського полону, Агей прагнув переконати їх добудувати другий Єрусалимський храм, бо казав, що у цьому храмі: «Слово Безпочаткове в останніх часах з'явиться». Також він вказував, що саме релігійна байдужість є причиною всіх бід. Всі послухали і працювали в домі Господа Саваота, Бога свого. Коли святий пророк помер, його поховали з честю поруч з трунами священиків, адже він був з роду священиків. Як людина Аггей був дуже добрим, як пророк – великим і славним. Його любили і поважали всі. Саме ім'я в перекладі та івриту означає «свято».

Огій вважається покровителем чистої душі людини і наставляє на праведне життя. Тому якщо сьогодні народжувалася дитина, йшли до церкви та ставили свічку за здравіє, а молилися, щоб Огій зберіг чистоту душі дитини і наставив її на шлях істинний.

Наші предки вірили, що душа схожа на маленького чоловічка або дитину з напівпрозорим тілом і крильцями. Часто душа була двійником людини, росла разом з ним. Душа відділяється або після смерті, або коли людина спить і подорожує по світу, тому людям і сняться цікаві сни. У такі моменти вона перетворюється в пар, дим, вітер, муху, птицю або метелика. А тим, хто не хрещений і тваринам, душу замінює пар, так само з людьми, які продали душу.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Сьогодні не можна сідати на стіл - це до біди.

Не розмовляйте з людиною, яка прийшла до вас додому, через поріг. Існує прикмета, що незабаром ви посваритеся.

Народні прикмети на 29 грудня

Прикмети і приказки

  • Як і Спиридон-сонцеворот (25 грудня), пророк Огій показує, яка погода буде на Святки.
  • Агеєв день показує погоду на квітень.
  • Якщо в цей день холод, то зима буде лютою.
  • Якщо на Агея мороз стає сильніше, то ще три тижні простоять морозні дні.
  • Якщо сніг лежить впритул біля паркану, а вітер гуляє, то наступне літо буде голодним і неврожайним. Якщо ж залишається проміжок біля паркану — літо буде врожайним.
  • Якщо іній рясний — Данило (30 грудня) буде ясним.
  • Якщо дерева і будинки заковало інеєм, то погода на Святки буде теплою

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, в 2019 і в 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.

Нагадаємо, 2020 рік – це рік білого Щура. Вн принесе багато приємних моментів. Але деяким знакам Зодіаку все ж варто перестрахуватися. Чого чекати в 2020 році від металевого Щура розповіли астрологи.