Цими днями відомий політолог Олександр Харебін роз'яснив ситуацію з курсом гривні, який знизився на 30 копійок. Відтак, він розповів, що сталося це через те, що у Зеленського нарешті почули мешканців країни та почали на це реагувати, пише Politeca

"Уряд і Нацбанк почули благання власників доларів, благання виробників продукції, які втрачають на ревальвації гривні, а також благання міністра фінансів. Адже на сьогоднішній день діра в бюджеті саме через ненадходження 40 млрд гривень від того самого зміцнення. Тобто навіть 30 копійок - применшили падіння", - зазначив політичний радник.

Політолог Олександр Харебін

Також Харебін додав, що незважаючи на зміцнення, не треба витягувати з "шкарпеток" долари, а краще все ж приберегти їх.

"Згідно з даними Bloomberg, гривня зміцнилася на 20% за рік і є найбільш міцною валютою в світі... при тому, що ми всі бачимо на вулицях, ми розуміємо, що відбувається з економікою, ми розуміємо, що відбувається в магазинах - ніяких економічних перспектив, ніяких економічних передумов для такого зміцнення не було… Це чисто спекулятивна історія Нацбанку, інсайдерів і частково Міністерства фінансів, яке не змогло домовитися і узгодити дії з Нацбанком. Моя рекомендація: ті, хто зберігає валюту, зберігайте її і далі", - підсумував політолог.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Нагадаємо, в НБУ розповіли, коли українцям чекати на введення в обіг монет в 5 і 10 гривень. Крім того в Національному Банку України показали, як виглядають нові монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що з початку цього року курс національної валюти по відношенню до американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.