Рік, який завершиться через два дні, приніс Україні оновлення великої кількості погодних рекордів. Деякі з них тримались понад століття, повідомляє Центральна геофізична лабораторія.

Зокрема, 2019 рік став найтеплішим за усю історію спостережень за погодою в Україні, які розпочались в 1881 році. Середня температура повітря в столиці за цей рік склала 10.6 градусів вище нуля при тому, що нормою було 7.7 градусів. Також вперше в історії температура повітря в грудні була вище, ніж 15 градусів тепла — 19 грудня стовпчики термометра показали 15.2 градусів вище нуля.

Погода в Україні, фото: UA Today
Погода в Україні, фото: UA Today

А найтеплішим місяцем цього року став липень — середня температура у цей місяць склала 23.6 градусів тепла. Таким чином за останні 140 років середня температура повітря в Києві зросла на 3 градуси. Цей показник є більшим, ніж зростання температури на усій планеті Земля.

Нагадуємо, що по-справжньому новорічна погода завітала до України лиже сьогодні, 29 грудня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.