У Києві в понеділок, 30 грудня, буде похмуро і холодно. Напередодні мокрий сніг, долітаючи до землі, перетворювався в крижану кірку. А завтра весь день у Києві буде хмарним. Без опадів, повідомляють на сайті Sinoptik.

погода в Україні
погода в Україні

Синоптики кажуть, що у Києві хмарна погода трималася до самого вечора. Ранковий дрібний сніг продовжував йти вдень і закінчився лише ближче до вечора. Приємна передноворічна прохолода -1 градус змусить зануритись у новорічно-різдвяний настрій кожного.

Найтепліший день 29 грудня був в 1974 році, до 8 градусів вище нуля. А самий холодний – в 1930 році, до 26,5 градусів морозу.

Погода в Україні 29 грудня, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, 29 грудня вшановується пам’ять святого пророка Агея, десятого із дванадцяти малих пророків. Наші пращури помітили, що іній на Агея передбачає теплі святки (7 січня), і говорили: "Агей іній сій", "а якщо іній рясний, то Ананій (30 грудня) буде ясним". Якщо цього дня буде морозна погода, то вона протримається до Хрещення (19 січня). Згідно з народними спостереженнями, погода 29 грудня вказує на погоду квітня.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.