Перший повний місяць у новому році можна буде спостерігати вже 10 січня, повідомляє телеканал “24”.

Повним місяцем називається фаза, при якій земля розташована між Сонцем та Місяцем так, що з неї видна лише освітлена сторона останнього. При цьому Місяць має вигляд великого яскравого диска. Як правило, повний місяць з’являється на небі у 15-й день місячного циклу та спостерігається протягом декількох діб.

Повний Місяць, фото: strana.ua
Повний Місяць, фото: strana.ua

В народі у повний місяць радять не робити нічого, пов’язаного з грошима, не підписувати фінансових документів тощо. Також у цей день радять уникати сварок, оскільки потім вони можуть відгукнутись у майбутньому поганими наслідками. Крім того, день повного місяця вважається днем чистоти та гармонії, тому ідеально підходить для генерального прибирання вдома.

Нагадуємо про те, коли та які небесні феномени можна буде побачити у нічному небі в наступному році.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, нещодавно американські астрофізики встановили, що недалека від Землі Альфа Оріона може бути кандидатом у наднові.

Також портал Знай.ua писав про те, що справжній "завод по виробництву зірок" астрономи виявили у віддаленому куточку Всесвіту.