Експерти пояснили, як вибрати червону ікру до новорічного столу. Новорічний делікатес варто вибирати дуже ретельно, щоб не потрапити на підробку або неякісний продукт. Зараз в Україні ціна за 100 грамів червоної ікри стартує від 100 гривень.

Обираючи, червону ікру, варто придивитися до упакування, воно повинно бути цільним і неушкодженим. Номер партії та дата виробництва повинні бути нанесені лазером. Ікра повинна зберігатись при температурі від -2 до -4 градусів.

Червона ікра, фото: fishki.net
Червона ікра, фото: fishki.net

Варто зауважити, що при покупці ікри російського виробництва існує велика ймовірність натрапити на підробку, оскільки імпорт з країни-агресора офіційно заборонений. Різниця в ціні різних видів ікри пояснюється насамперед складністю їх видобутку, а не відмінністю їх поживних і смакових властивостей, як багато вважають.

Чорна ікра є дорожчою через те, що у природі її є менше. Осетрові важче видобуваються, ікру вони можуть давати тільки раз в 10 рок. А золотиста царська ікра, яка має янтарний колір добувається з осетрових старших 60 років.

Червона ікра, фото: uifsa.ua
Червона ікра, фото: uifsa.ua

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто зауважити, що згідно зі статистикою 60% ікри – нелегального або сумнівного виробництва. Тому до покупки цього новорічного делікатесу варто підійти відповідально.

Нагадаємо, раніше Панкова відкрила секрет ідеальних макарон: різдвяний десерт від "Ревізор Х"

Як повідомляв портал "Знай.ua", як дорого українцям обійдуться свіжі овочі та фрукти для Новорічного столу-2020

Також "Знай.ua" писав про небезпеки новорічного застілля: як не потрапити у лікарню через олів'є