Новий рік вже на порозі і господині задумалися над меню святкового
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяМедики зазначають, що небезпека олів'є криється в тому, що його інгредієнти можуть швидко зіпсуватися. Тому нарізані складові олів'є радять зберігати в окремих місткостях, а змішувати їх треба безпосередньо перед подачею на святковий стіл. Зберігати салат потрібно лише в холодильнику, а заправляти майонезом перед подачею.
Варто пам'ятати, що олів'є без майонезу може зберігатися 12-18 годин при температурі від +2 до +6°, заправлений майонезом - 9-12 годин при температурі від -2 до +2°. І дуже важливо слідкувати за тим, щоб салат олів'є, який стоїть на столі при кімнатній температурі, повинен бути з'їдений протягом 3 годин. Тому рекомендується викладати на стіл невеликі порції протягом вечора.
Цікаво, що найбільш рання публікація даного рецепту салату наведена в журналі "Наша їжа" № 6 за 31 березня 1894 року. У ньому значаться наступні інгредієнти: смажений рябчик, картопля, свіжі огірки, каперси, оливки, соус "провансаль", соус "кабуль".
Як зміниться пенсійний вік для жінок вже з 1 квітня 2021: "Мають право"
45-річна Могилевська "проміняла" мільйонера на 71-річного Поплавського: "Ми худнемо"
Перероблена пацанка Покрищук налякала чоловіків "біцухою": "Не туди вставили"
Аліна Гросу жорстко відповіла на нападки Олі Полякової: "Нехай заздрить мовчки"
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,