Напередодні різдвяних свят відомий професор з Брайтонського університету Хал Сосабовскі розповів, яким алкоголем краще не зловживати, адже це може призвести до неприємних наслідків, пише Daily Mail

Відтак, за словами професора Сосабовскі, найлегше "відключитися" від якісного хересу та портвейну. Адже саме ці напої відрізняються від інших тим, що швидко всмоктуються в організм та мають високий вміст алкоголю - близько 20 відсотків. Щодо вин, то вони також призводять до швидкого сп'яніння - вони містять вуглекислий газ, який дозволяє ігристому розійтися по тілу людини, а відтак, вже в першу хвилину можна відчути "помутніння розуму"

Алкоголізм, unsplash
Алкоголізм, unsplash

Окрім цього, Сосабовські зауважимо, що не можна розмішувати воду з алкоголем, адже це ще швидше "вирубає".

"Цього робити не можна, якщо мова йде про 40-градусних напоях. При запиванні алкоголю водою відсоток етанолу знижується вдвічі - якраз до 20 градусів, що приводить до більш стрімкого сп'яніння. З цієї ж причини не можна запивати легкий алкоголь міцним", - йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, мінус півтора центнера легким способом: ентузіаст довів усім, що зайва вага - не вирок.

Як повідомляв портал Знай.uа, не зіпсуєте собі Новий рік: названо найнебезпечніші алкогольні напої, повний список.

Також портал Знай.uа писав, що любителькам смачно поїсти: як відучити себе від нічних перекусів і не переїдати.