За останні три роки у Польщі затримали 19 громадян України шляхом внесення даних про них в систему Інтерполу для подальшої екстрадиції в Російську Федерацію. Про це Громадському радіо повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Зараз Польщі ув’язнено семеро українців у зв'язку із запитами про їх екстрадицію в Росію.

у тюрмі
у тюрмі

Ще трьом українцям, які також розшукуються російською стороною, суд обрав запобіжний захід у вигляді заборони покидати територію Польщі.

В українському МЗС додали, що видачу Росії чотирьох громадян України зробили неможливою. Яким чином вдалось досягти цього, у відомстві не пояснили. Також там не пояснили, де перебувають ще п'ятеро затриманих. Серед затриманих є добровольці і учасники АТО.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Кордон з Польщею, фото: Facebook/Максим Нефедов
Кордон з Польщею, фото: Facebook/Максим Нефедов

У МЗС також повідомили, що підставою для підготовки запитів про екстрадицію, в основному, була підозра затриманих громадян у причетності до скоєння правопорушень – торгівля зброєю, контрабанда наркотичних засобів, розбійні напади.

Як відомо, 9 листопада в Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів "УНА-УНСО", ветерана війни на Донбасі, співробітника Секретаріату уповноваженого ВР з прав людини Ігоря Мазура (позивний "Тополя").

Нагадаємо, у день обміну полоненими бойовики Путіна нахабно "накрили вогнем" українських воїнів.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилися важливі деталі стосовно обміну полоненими між Україною і Росією.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.