Журналіста і блогера з Криму Євгена Гайворонського, який у 2014 році палко підтримував окупацію російськими військами півострова, було депортовано на територію України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню в мережі Facebook екснардепа Рефата Чубарова.

Чубаров передав слова журналіста про те, що його, у супроводі співробітників ФСБ і міграційної служби видворили в районі прикордонного переходу між Росією і Україною Чертково-Мілове. Гайворонський повинен був прибути в Бахмут Донецької області, а звідти вирушити до української столиці.

Євген Гайворонський, 5 канал
Євген Гайворонський, 5 канал

Сам журналіст раніше заявляв, що в Росії йому погрожували відправкою на територію, підконтрольну бойовикам ДНР. Українські дипломати та адвокати надавали йому підтримку в тому, щоб його було депортовано на підконтрольну Україні територію.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Трохи з біографії журналіста: Гайворонський – родом з Донецька, в Ялті на момент початку російської окупації жив кілька років і працював прес-секретарем проросійської організації "Народна єдність", активісти якої в березні 2014 року збирали підписи за проведення "референдуму" щодо приєднання півострова до Росії. Потім Гайворонський редагував проросійський "Євразійський журнал", хвалив президента Росії Володимира Путіна під час перегляду його щорічного послання, яке транслювалося на набережній Ялти.

Проте потім Гайворонський почав співпрацювати з севастопольським виданням "Примечания", яке вважається опозиційним через критику місцевої влади. Потім журналіст заявив, що змінив свою позицію щодо анексії півострова, висловивши надію, що "Україна все ж поверне Крим". Його почали переслідувати, відібрали російський паспорт, вивезли з Криму спочатку в Росію, а потім за рішенням суду депортували як громадянина України.

Нагадаємо, Зеленський і Путін підписали важливі газові угоди: що чекає на Україну вже з 1 січня.

Як повідомляв Знай.uа "Качай або плати": уряд Зеленського наважився на "газову мирову" з Путіним.

Знай.uа писав, Путін відхрестився від обміну полоненими на Донбасі: "Відсутні прямі контакти.