Колишні бійці роти "Беркут" Сергій Зінченко і Павло Аброськін з'явилися в ефірі телеканалу "Росія 24". Колишніх силовиків передали на окуповану територію Донецької області в рамках обміну утримуваними особами між Україною і ОРДЛО. Так, екс-"беркутівці" заявили про свою невинність.

Колишні «беркутівці»: Сергій Зінченко, Павло Аброськін та Сергій Тамтура
Колишні «беркутівці»: Сергій Зінченко, Павло Аброськін та Сергій Тамтура

Крім того, Аброськін наголошує, що співробітники української міліції під час подій Революції гідності в 2013-14 роках не застосовували вогнепальну зброю.

"Вони застосовували спеціальні засоби, що регламентовано законом України "про міліцію". Все, що дозволено, жодної вогнепальної зброї не було", - сказав він.

А стріляти почали учасники акцій протесту, за версією "беркутівців". І вбили трьох колег із роти "Беркут".

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Вони спочатку вбили трьох, 39 вогнепальних поранень. Потім вбивають ще одного співробітника нашого, Колю Симисюка, і ранять ще нашого співробітника, Рому Панченко", - розповів Зінченко, додавши, що стрільбу вели нібито з будівлі київської філармонії.

Обвинувачені, колишні «беркутівці» Олександр Маринченко (ліворуч) та Олег Янішевський
Обвинувачені, колишні «беркутівці» Олександр Маринченко (ліворуч) та Олег Янішевський

За словами колишніх силовиків, тепер вони мають серйозний намір продовжувати брати участь у розслідуванні по своїй справі, проте не уточнили, чи повернуться в Київ, чи даватимуть показання дистанційно.

Нагадаємо, у день обміну полоненими бойовики Путіна нахабно "накрили вогнем" українських воїнів.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилися важливі деталі стосовно обміну полоненими між Україною і Росією.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.